Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö Redhawks värvar Theodor Johnsson från Växjö

Theodor Johnsson.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Malmö fyller på sin backbesättning till nästa säsong.

19-årige Theodor Johnsson har enligt SportExpressens uppgifter skrivit på ett kontrakt. Ett A-lagskontrakt. Han kommer att ingå som en av åtta backar från start.

Smålandsposten har redan skrivit ett en övergång är nära.

Det finns sex backar på kontrakt i Malmö Redhawks.

Tanken är att minst en riktigt etablerad back som ta en av platserna.

Nu har sportchefen Björn Liljander gjort klart med en ungtupp. En skåning som ursprungligen kommer från Helsingborg.

Allroundbacken Theodor Johnsson kommer att spela för Malmö nästa säsong. Han har skrivit på ett kontrakt och ansluter senast från Växjö. Så sent som under slutspelet fick han speltid i Växjös lag mot Frölunda.

Den högerfattade backen ska ses som en pusselbit som ersätter Alexander Molldén. En ungtupp med stor uppsida, som med en bra höst mycket väl kan förekomma i diskussionerna om JVM-spel i mellandagarna.

Har nästan klart med sin trupp

Johnsson har de senaste åren representerat Växjö i J20-laget, men har fått spela en hel del SHL-hockey under säsongen. Han var ombytt i 18 matcher i SHL och vid samtliga matcher i SM-slutspelet.

Theodor Johnsson blir Björn Liljander andra värvning till Redhawks. Han ligger bakom värvningen av Adam Werner, som kommer att presenteras när Stockton Heat har spelat klart för säsongen.

Där utöver ska han ha in en etablerad back, minst en forward och det kan bli tal om ytterligare en forward, innan truppen är klar för kommande säsong.

Liljander har sökts för en kommentar.