Malmö Redhawks Oscar Alsenfelt avslutar karriären

Oscar Alsenfelt om sitt engagemang för vården
Oscar Alsenfelt har spelat färdigt.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Alsenfelt i målvaktsutrustningen.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Det blev ingen fortsättning för Oscar Alsenfelt i Malmö Redhawks.

Nu väljer stjärnmålvakten att avsluta karriären – och han blir ny sportchef för SDHL.

– Att fortsätta vara ishockeyspelare någon annanstans än i Redhawks tröja var aldrig aktuellt. Det var där jag skulle avsluta, säger han i ett pressmeddelande.

Under våren fick Oscar Alsenfelt besked av Malmö Redhawks att det inte fanns någon plats för honom i truppen till nästa säsong.

Därefter erbjöds målvakten en annan tjänst inom klubben, något han tackade nej till, vilket SportExpressen har rapporterat om tidigare.

Nu står det klart att 35-åringen har gjort sitt som hockeyspelare. Malmö meddelar att han avslutar karriären och ”ikläder sig en annan roll i hockeyvärlden”.

Samtidigt har SDHL nu gått ut med att Oscar Alsenfelt är ligans nya sportchef.

– Att fortsätta vara ishockeyspelare någon annanstans än i Redhawks tröja var aldrig aktuellt. Det var där jag skulle avsluta. I den perfekta av världar hade jag gjort det på mina egna villkor, tillsammans med alla er där ute. Men den här branschen är som den är och jag har landat i klubbens beslut. Nu önskar jag inget annat än fortsatta framgångar för alla inblandade, säger Oscar Alsenfelt själv till klubbens hemsida.

– Jag är väldigt tacksam att alla ni där ute har gjort detta tillsammans med mig. Spelare, ledare, företagare och supportrar, vi har delat ett gemensamt mål och genom det har jag haft äran att både ge ut och få kärlek.

Patrik Sylvegård: ”Vill rikta ett stort tack”

Malmö Redhawks general manager Patrik Sylvegård säger till hemsidan:

– Under sin långa tid i klubben har Oscar varit en väldigt viktig spelare för oss, med målvaktsinsatser som hela tiden hjälpt oss att vinna matcher. Han prestationer går inte att bortse ifrån, inte heller hans vikt under de här säsongerna när vi etablerat oss i SHL.

– Jag vill både personligen och å klubbens vägnar rikta ett stort tack till Oscar för allt det som han gjort för oss och vi önskar honom alla lycka i den nya karriären. Oscar kommer för alltid ha en stor plats i Malmö Redhawks-hjärtat.

TV: Se Sillysvepet sommaren 2022