Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö Redhawks kopplar rejält grepp på Brynäs efter vändningen

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. 0-2 blev 3-2 och nu har Malmö kopplat ett rejält grep om SHL-kvalet. 

Skåningarna leder matchserien med 2-0 efter att ha vunnit på hemmaplan under torsdagskvällen. 

Slutresultatet skrevs till 5-2 efter att Malmö gått ifrån i den tredje perioden.

– Vi har inte gett upp, säger Johan Larsson. 

Brynäs fick bästa tänkbara start på det andra kvalmötet mot Malmö. Greg Scott prickade in mål nummer två i den här serien och några minuter senare presenterade kaptenen Johan Larsson sig när han tryckte in 0-2. 

Den ledningen höll dock inte. 

Malmö kom tillbaka och reducerade efter en dryg minut genom Matias Lassen. Perioden var inte ens tio minuter gammal när Malmö löste en kvittering genom Lukas Wernblom. 

Han gjorde sitt tredje mål i kvalspelet när han läckert lyfte in 2-2. 

Dominerade mittenperioden

Den andra perioden skulle helt och hållet tillhöra Malmö, som tryckte på för ett ledningsmål. Med knappt tre minuter kvar av perioden skickade Adam Ollas Mattsson in en puck från blålinjen som smet in bakom Anders Lindbäck efter ett starkt skymningsarbete av Carl Söderberg. 

Söderbergs kedja med Anton Wahlberg och Kim Rosdahl lyfte sig ordentligt mot matchen senast.

– Starten är lik den i Gävle. Men vi kommer upp starkt efter den. Efter att de gjort 2-0, så vänder vi och det är vår match helt och hållet, säger Anton Wahlberg, som också matchades i fem mot sex mot slutet.

Men det kunde varit mer spännande än vad det blev.

Brynäs hade en puck i stolpen precis innan pausen, men fick konstatera att de var i underläge med en period kvar av matchen. 

Marcus Sylvegård kom till spel och avgjorde

Den stora snackisen i hemmalaget inför matchen var annars om Marcus Sylvegård skulle komma till spel efter att han utgick i Gävle senast.

– Det bestämdes igår att jag skulle spela, säger Marcus Sylvegård.

Svaret med 90 minuter till nedsläpp blev att han spelade. Visserligen med mindre speltid än han brukar, men han matchades ändå konsekvent genom matchen i kedja med Fredrik Händemark och Emil Sylvegård.

Sylvegård kom också att spela en stor huvudroll även denna gång. När första powerplayspelet kom, som dröjde hela vägen en bit in i den tredje perioden så var det just Marcus Sylvegård som satte pucken i nät. Det var också ett mål som tog udden ur Brynäs.

Detta trots att bortalaget fick ett jätteläge när Pontus Westerholm utvisades för en hög klubba och senare även Christoffer Forsberg. Men trots spel i över en minut i fem mot tre så lyckades Brynäs inte skapa mycket och luften hade då definitivt gått ur Gävlelaget som nu har en måstematch på lördag i Gävle.

– Det är långt ifrån godkänt. Vi får en bra start sen får de komma tillbaka alldeles för lätt. I andra perioden är det långa stunder bara ett lag på banan. Vi behöver komma upp i de flesta detaljerna, säger Brynäs tränare Ove Molin efter matchen.

Brynäs är nu två förluster ifrån att spela i Hockeyallsvenskan.

– Vi har inte gett upp. Vi har bra grejer också, nu ska vi göra 60 minuter. Vi har varit för jävla mycket upp och ned. Vi ska ta nästa match, säger Johan Larsson. 

Vad talar egentligen för er just nu?

– Jag vet inte. Inte så mycket antar jag. Vinner vi nästa match är vi med. Vi måste kriga och ta en vinst.