Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö bekräftar: Värvar finländaren Lauri Pajuniemi

Foto: Corey Sipkin / TT NYHETSBYRÅN

Nu är det officiellt.

Finländaren Lauri Pajuniemi förstärker Malmö Redhawks, precis som Expressen tidigare har kunnat berätta.

– Jag känner mig redo att komma tillbaka till Europa och ser en väldigt bra möjlighet i Malmö, säger Lauri Pajuniemi.

23-årige Lauri Pajuniemi har varit klar för Malmö en tid.

Men eftersom hans AHL-lag Hartford spelat AHL-slutspel och var färdigspelade efter uttåget mot Hershey i förra veckan har ingenting kunnat presenteras officiellt.

Nu väljer man skriva om det officiellt.

– Vi är glada över att få in Lauri Pajuniemi i laget. Han är en spelare som ska vara sist på pucken och verkligen kunna utnyttja sitt fina och snabba skott. Lauri har ett utpräglat målsinne och har visat prov på detta i både Finland och i Nordamerika, säger sportchefen Björn Liljander.

Pajuniemi har skrivit på för ett år med Malmö.

– Vad jag vet så kommer vi att ha ett bra lag inför nästa säsong och jag ser fram emot att bli en del av gänget, säger han, samtidigt som han hyllar SHL som den bästa ligan i Europa.

En forwardsvärvning återstår

För Malmös del är man snart klara med lagbygget.

I nuläget återstår endast en spelare att värva för sportchefen Björn Liljander, som ska fylla på med en spetsforward till laget ytterligare.

När man hittat den forwarden kommer man gå in i säsongen med två målvakter, sju backar och 13 forwards som ordinarie A-lagsspelare, plus juniorspelare som fyller upp.

Lauri Pajuniemi stod under säsongen för 38 poäng hos Hartford i grundserien och i slutspelet gjorde han sex poäng på nio matcher.