Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målkalas när HV71 besegrade Brynäs

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Målkalas i Jönköping. 

HV71 besegrade Brynäs med 6-4. 

Lias Andersson var tillbaka efter fem matchers avstängning och stod för ett mål. 

Under torsdagskvällen drabbades HV71 och Brynäs samman och bortalaget tog en tidig ledning när Greg Scott redan efter två minuter satte 1-0. 

Men glädjen blev kortvarig – för HV71 kom tillbaka. 

”Alldeles för mjukt”

Lias Andersson, som var tillbaka efter att ha avtjänat fem matchers avstängning kvitterade. Simon Önerud satte 2-1 i boxplay och Alexander Bergström pricksköt 3-1. 

Om första perioden var händelserik så var andra och tredje exakt likadana. Hemmalaget drygade ut sin ledning – men bortalaget reducerade. Med två minuter kvar åkte Daniel Mannberg på ett matchstraff efter att ha knuffat Niklas Arell in i sargen. HV-spelaren lyckades undvika en allvarlig skada och var lättad efter matchen. 

–Jag lyckades lyfta upp nacken där, det hade inte varit speciellt skönt om jag kraschade med nacken. Men det gick bra, säger Arell efter 6-4-segern. 

– Vi spelar alldeles för mjukt och drar på oss onödiga utvisningar. Det är det som till slut avgör, säger Simon Bertilsson.