Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vann på straffar efter målfesten

Kasimir Kaskisuo jublar.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Patrick Russel.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Linköping jagade femte raka segern i SHL, medan gästerna från Leksand samtidigt spelade för att undvika sin femte raka förlust.

I en riktig målfest blev det till sist Leksand som tog hem segern efter en underhållande match som fick avgöras via straffar.

Hemmalaget Linköping hade inför kvällens möte med Leksand fyra raka segrar i ryggen, och kom därmed till dagens match fyllda av självförtroende. Leksand har däremot haft det lite kämpigare, där man inför i kväll förlorat sina senaste fyra matcher i SHL.

Matchen i Linköping skulle få en makalös rivstart, och redan efter knappt fyra minuter stod det 2-1 på tavlan till fördel för Linköping. Bland andra gjorde Linköpings Ben Maxwell sitt första mål för säsongen. Målfesten fortsatte innan den första perioden var till ända, då Leksand hade vänt till 2-3 efter två mål inom loppet av 27 sekunder.

Leksand segrade efter straffavgörande

Matchens andra period bjöd inte på samma målfyrverkeri, men mål skulle det hursomhelst bli. Linköping skulle ta sig tillbaka in i matchen mitt i den andra perioden, sedan Vilmos Galló prickat dit 3-3. Man skulle också vända på matchen ännu en gång, när Christoffer Ehn frispelades och satte dit sitt andra mål i matchen fram till 4-3.

Målen fortsatte att komma i matchen, och med knappt sju minuter kvar av matchen var det 5-5 på tavlan efter att Vilmos Galló, Max Véronneau och Martin Karlsson alla blivit tvåmålsskyttar.

Matchen gick till sist till ett straffavgörande, där Leksand till slut stod som vinnare och därmed fick man med sig extrapoängen från matchen.

 – Hatten av att vi tar oss tillbaka i en match där vi går extremt tufft på spelarna och coachar laget på hörntänderna. Ändå spelar alla för att vinna och vi behövde den här vinsten och vi tog den här vinsten. Det var därför vi åkte hit, säger Leksands tränare Björn Hellkvist till C More.

Se fler höjdpunkter från SHL