Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ber om ursäkt efter bilderna: ”Var dumt”

Mikael Wikstrand.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Linus Johansson touchar Reideborn. Foto: C More
Efter lång videogranskning dömdes målet bort. Foto: C More

Det har hänt igen.

Färjestad kunde inte tro sina ögon efter att återigen ha fått ett mål bortdömt.

Det var rejält irriterat efter 1-3-förlusten mot Djurgården och FBK:s assisterande tränare Gereon Dahlgren viftade med en handduk i båset.

– Det var kanske dumt av mig, säger han.

Djurgården har matchboll i semifinalserien efter 3-1 hemma mot Färjestad under fredagskvällen.

Färjestad tryckte på för en reducering i slutminuterna och trodde att de gjort 2-3 med fyra minuter kvar på klockan. Men domarna signalerade för videogranskning.

Anledningen? Linus Johansson befann sig framför Adam Reideborn och nuddade målvakten precis innan skottet gick in. En nära identisk situation med den som inträffade i Karlstad i den första semifinalen.

Den gången vann Färjestad, men var förbannade efteråt.

– Det inget annat än ett jättefiasko. Vi fick ett sånt mål mot oss mot HV 71, nu gör vi ett likadant. Då var domarnas argument att målvaktens plockhandske var utanför målgården och det var den här också vad jag kan se, sa Michael Lindqvist.

Dahlgren, till vänster, viftar med en handduk. Foto: C More

Återigen ett bortdömt mål för FBK

Situationen påminner också om den som föranledde Djurgårdens 2-1-mål borta mot Färjestad i onsdags. Den gången godkändes det. Något som innebär att Färjestad under SM-slutspelet varit med om fyra liknande situationer, två åt vardera håll.

Resultatet: Deras mål har inte godkänts, det har däremot motståndarnas.

– Det blev fel när HV 71:s mål godkändes, det borde aldrig ha godkänts. Det har blivit en snackis efteråt, men målen som har dömts bort efteråt har dömts bort korrekt, säger experten Petter Rönnqvist i C More.

När målet dömdes bort skrattade Johan Pennerborn i båset, samtidigt som hans assisterande tränare Gereon Dahlgren viftade med en handduk.

Efteråt är Dahlgren ångerfull.

– Ja, det var kanske dumt av mig. Det fanns ingen tanke bakom, jag hade bara en handduk där. Vi ger aldrig upp, men vi har inte haft turen med oss i de där granskningarna. Känslan man fick när de signalerade för videogranskning var att det skulle dömas bort igen, säger han.

Pennerborn: ”Domarna gör sitt bästa”

Tränaren Johan Pennerborn är dock lugn på presskonferensen.

– Som jag sa sist: Domarna gör alltid sitt bästa, inget snack om det. Men reglerna måste bli klarare. Domarna har dömt situationer olika. Det är inte bra, säger han.

Domarduon kommenterar händelsen så här:

– Det är därför ”ringen” tar tid. Vi vill verkligen att det ska bli rätt och rättvist. Vi tycker verkligen att det blir det, säger Tobias Björk till C More.

– Nu är det tredje gången som det händer. Linus tar en aktiv väg. Han blir inte inknuffad i det här fallet. Han får kontakt med Adams plockhandske. Vi anser att det är en kontakt och därför tar vi bort det, säger Linus Öhlund.