Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maktkampen i Leksand – vill inte behålla ”Uffe”

Highlights: Leksand vann – undviker jumboplatsen
Ulf Samuelsson.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Thomas Johansson.Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ulf Samuelssons framtid i Leksand är osäker. 

Enligt Aftonbladet pågår ”en maktkamp” i klubben där styrelsen vill ha kvar Samuelsson – medan general manager Thomas Johansson vill gå en annan väg. 

”Vi ska inte rusa in i något då det är en väldigt viktig rekrytering”, skriver Johansson i ett sms till SportExpressen. 

Ulf Samuelsson hann vara Leksandstränare i en dryg månad innan säsongen tog slut på grund av coronaviruset. Samuelsson tog över efter sparkade Roger Melin i februari och lyfte laget något, men det räckte inte för att undvika kval. Leksand spelar dock i SHL även nästa säsong, på grund av det abrupta slutet på säsongen där beslutet togs att inga lag flyttas upp eller ner mellan serierna. 

Enligt Aftonbladet vill en stor del av Leksands styrelse behålla NHL-ikonen som tränare även nästa säsong, medan general managern Thomas Johansson föredrar en annan lösning. 

Jörgen Jönsson har nobbat

SportExpressen har tidigare avslöjat att Örebro Hockeys assisterande tränare, Färjestad-legendaren Jörgen Jönsson, nobbat ett erbjudande från Leksand. Jönsson valde i stället att förlänga sitt kontrakt med Örebro. 

Just nu står Leksand utan huvudtränare inför nästa säsong. 

SportExpressen har varit i kontakt med Thomas Johansson som i ett sms ger följande kommentar: 

”Är inte någon maktkamp, vi jobbar med olika tränarnamn och det kommer bli bra när allt är på plats. Finns ingen brådska och vi ska inte rusa in i något då det är en väldigt viktig rekrytering, gäller inte bara huvudtränaren utan även assisterande tränarna”.