Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäktiga sviten: Luleå tar sjunde raka segern

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Luleås uppvisning fortsätter.

Serieledarna krossade HV 71 med 4-0 på bortaplan och är nu uppe i sju raka segrar

– De är sylvassa. Inget snack om att Luleå är bäst i Sverige just nu, säger kommentatorn Björn Geijer i C More.

Det tog knappt fyra minuter i Kinnarps arena innan gästerna från Norrbotten tog ledningen. Juhani Tyrväinen hittade fram till Einar Emanuelsson som satte 1-0-målet bakom Jonas Gunnarsson i HV-målet.

HV 71 fick en fin chans att kvittera i spel fem mot fyra, men fick i stället se Karl Fabricius ta kontroll över pucken bakom hemmalagets mål. Pucken letade sig så småningom fram till en fristående Juhani Tyrväinen, som placerade in 2-0.

– De gör mål! Och i spel fyra mot fem. Han blir helt fri framför målet, Tyrväinen, säger kommentatorn Björn Geijer i C More.

Luleå tog sjunde raka segern

HV 71 pressade på för en reducering i den tredje perioden och fick ånyo chansen i powerplay efter Robin Kovacs slashing. Men Luleå lyckades döda de två minuterna, inte minst tack vare en storspelande David Rautio i bortamålet.

– Han är oerhört tät där bak, väldigt förtroendeingivande, säger Björn Geijer.

I stället fick smålänningarna se Jack Connolly trycka in 3-0 med sju minuter kvar att spela.

Med 26 sekunder kvar att spela fastställde Jesper Sellgren slutresultatet 4-0 i numerärt överläge. Luleå tog därmed sin femte raka seger mot HV 71 och sin sjunde raka seger i SHL.

– Man måste ha ett giftigt powerplay mot ett lag som Luleå och det hade inte vi i dag säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till C More.

Luleås reservmålvakt David Rautio höll nollan för tredje gången den här säsongen, i hans blott sjunde match.

– Det är kul, jag vet inte vad jag mer ska säga. Det var inte jättesvettigt i dag, gubbarna spelade väldigt bra framför mig. Joel Lassinantti är väldigt bra, så det år knappast att ha en hårdare konkurrens, säger han.

På frågan hur Luleå kan vara så bra svarar han:

– Ruggigt bra fråga. Vi kör stenhårt genom hela matcherna. Ingen fuskar utan anpassar sig efter systemet. Sen har vi jäkligt skickliga spelare också.