Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäktiga hyllningen – till svensk hockey

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jay Downton lämnade hockeyn hemland för att åka till Sverige.

Nu chockas kanadensaren av den mäktiga upplevelsen han möttas av i Stockholm.

"Det kändes som om ni i publiken gått in i slutspel redan nu", skriver han i ett öppet brev på Djurgårdens hemsida.

Svensk hockey är på framfart efter VM-guldet i våras.

Men det är inte bara internationellt som det går bra – och det är inte bara på isen.

Kanadensiske hockey-supportern Jay Downton blev bjuden till Stockholm för att se en match i SHL mellan Djurgården och Färjestad. Och det som utspelade sig på läktarna fick honom att tappa hakan.

"I Kanada har vi som ni säkert vet en stor passion för ishockey och stämningen kring matcherna brukar vara häftigt. Men efter att ha upplevt det jag upplevde i fredags måste jag säga att ni tog det till en helt annan nivå än vad jag är van vid", skriver han i ett öppet brev på Djurgårdens hemsida.

Hyllar hockeyns kvalitet

Jay Downton driver i Kanada sajten "The Nations Network", som är en samling hockey-sajter. Och hockey-fanatikern var inte bara imponerad av det han fick se på läktarna, men också det som hände på isen.

"Det var en väldigt underhållande match och någonstans kände jag att man måste vara en sjuhelsickes expert om man ska klara av att se skillnad mellan en sådan här match och en NHL-match", skriver han.