Magnus Nygrens nya möte med rasistoffret

Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Magnus Nygren fällde en rasistisk kommentar under ett krogbråk.

Nu har han träffat mannen på Färjestads kansli och bett om ursäkt öga mot öga.

– Skillnaden nu var att vi såg varandra i ögonen, säger Nygren till NWT.

Magnus Nygrens övertramp ägde rum efter att Färjestad hade slagits ut ur SHL-slutspelet av HV 71. Kaptenen hamnade i bråk med två individer på en hamburgerrestaurang i Karlstad – och på en film som SportExpressen har tagit del av kan man höra hur Färjestadkaptenen kallar en av personerna för "negerunge".

På ett klipp på Färjestads hemsida riktade vd Stefan Larsson en uppmaning till de inblandade att ta kontakt med klubben. Nu rapporterar NWT att ett möte mellan Nygren och männen i fråga ägde rum på Färjestads kansli på tisdagskvällen. Nygren framförde då en ursäkt till männen.


Nygren mötte rasistoffret

– Det känns så klart skönt att ha träffat grabbarna och jag fick nu tillfället att be om ursäkt ännu en gång. Skillnaden nu var att vi såg varandra i ögonen, säger Nygren till NWT.

– Jag tog kontakt med en av grabbarna på söndagen, men av olika anledningar kunde det inte ske förrän i kväll. Bättre sent än aldrig.


LÄS MER: Grönborgs besked om Nygren: "Han är inte med"

"Ointresserade av hockey"

De två männen, som inte framträder med namn, passade också på att ge sin syn på den vida omskrivna händelsen.

– Vi tycker att medias bild av vår inverkan i händelsen inte visar vad som egentligen hände. Konflikten började inte med Magnus utifrån ett hockeyperspektiv. Vi är båda ointresserade av hockey så vi hade inte koll på att Färjestad hade åkt ur slutspelet. Vi vill också i det här sammanhanget säga att vi själva inte är utan skuld i det här och vi tycker också att det var bra att vi fick till ett möte och prata ut om det här, säger en av männen.