Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magnus Nygren lämnar Färjestad

Foto: FREDRIK KARLSSON
Foto: ADAM IHSE / TT

Magnus Nygren stod för ett rasistiskt uttalande under ett krogbråk.

Han har aktiverat en klausul i sitt kontrakt med Färjestad och lämnar klubben.

– Jag har fått en möjlighet till ett äventyr, säger Nygren i ett pressmeddelande. 

Det var via Färjestads hemsida som Magnus Nygren gjorde sin avbön. På en film som SportExpressen tog del av kunde man höra hur Färjestadkaptenen kallade en annan person för "negerunge". Den rasistiska kommentaren fälldes på en hamburgerrestaurang i Karlstad.

Nygren lämnar Färjestad

– Kvällen avslutades på ett väldigt tråkigt sätt. Det var en dispyt och jag klarar inte att välja ord. Jag slänger ur mig något fruktansvärt beklagligt som alla kan se. Alla kan förstå att jag är djupt ångerfull. Jag vill passa på att be alla om ursäkt som har tagit illa vid sig, sa Nygren i uttalandet.

Nu har Nygren och Färjestad beslutat sig för att gå skilda vägar. På Färjestads hemsida kan man läsa att Nygren själv valt att bryta sig kontrakt i förtid. 

– Vi ska ha barn snart och jag har nu fått en möjlighet till ett äventyr och vi, jag och min flickvän, har kommit fram till att det är ett äventyr vi vill göra nu, säger Nygren. 

"Vill ha honom kvar"

Nygren vill dock inte avslöja vart han ska härnäst. För Färjestad handlar det nu om att hitta en ersättare till sin lagkapten. 

– Vi vill ha Magnus kvar, men vi kan bara lyckönska honom och hälsa honom välkommen hem till Färjestad igen när han väljer att flytta hem. Det är hans beslut och det är bara för oss att finna oss i det, hur tråkigt det än må kännas, säger sportchef Peter Jakobsson.

 – Vi har haft våra krokar ute ifall det här scenariot skulle komma att hända och vi tittar både på hemmaplan och utanför Sverige.

"Letar efter ersättare"

Stefan Larsson, vd Färjestad:

– Magnus är ju en duktig back och en väldigt uppskattad spelare så det är klart att det är ett avbräck för oss.
Hur länge har ni haft koll på att han velat flytta utomlands?
– Vi har vetat om att han har en out i sitt kontrakt som innebär att han kan flytta. Så vi har vetat om att han haft den möjligheten.
Vad tittar ni på för ersättare?
– Det får vi återkomma till när vi pratat igenom det här mer.