Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus Johansson får Guldhjälmen

Foto: Berggren Michael
Spelarna har bestämt sig.
Magnus Johansson är den mest värdefulle spelaren i elitserien - och tilldelas därmed Guldhjälmen.
- Det är en stor ära för mig, säger han i ett pressmeddelande.
Att Magnus Johansson har varit en av de mest framträdande spelarna i elitserien råder det ingen tvekan om. Bland backarna är det bara Skellefteås David Rundblad som slår LHC-kaptenen på fingrarna poängmässigt. Johansson har 38 poäng (7+31) på sina 55 matcher. Det ger honom också en andraplats i Linköping interna poängliga.
Han är dessutom given i Tre Kronor - och var till exempel den enda spelaren från elitserien som var uttagen i OS-laget till Vancouver för ungefär ett år sedan.

"Känns extra stort"

Nu föräras han också med en tung utmärkelse. På söndagen fick han motta Guldhjälmen, priset som går till den som, enligt de andra spelarna i elitserien, varit mest värdefull för sitt lag.
- Det är en stor ära för mig och det känns extra roligt när det är vi spelare som röstat, säger Johansson i ett pressmeddelande.
Priset delas ut av Reebok CCM och magasinet Hockey - förbundets officiella tidning.