Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Lyssnar på Wikegård – slutar som tränare

Publicerad

Han lånades ut från Brynäs till Almtuna tidigare i veckan.

Där ska Roger Melin agera bollplank.

Tiden som huvudtränare är över.

– Niklas Wikegård har sagt till mig i flera år att jag borde sluta, säger Melin till UNT.

1986 inledde han sin långa och framgångsrika tränarkarriär i division 3-laget Enköping.

Nu, drygt 30 år senare, meddelar Roger Melin, 61, att han har coachat sitt sista lag.

– Det där med att stå på isen och träna ett lag ... det har jag gjort. Det känns som om den tiden är förbi, säger han till UNT.

Ryktades till Leksand - klar för Almtuna

Sista uppdraget blev i Brynäs, där han vann SM-guld 1999, och det slutade tungt denna andra vända i klubben. Roger Melin fick sparken i mitten av oktober efter en katastrofinledning på säsongen.

Efter att ha ryktats till Leksand kom skrällnyheten i början på veckan: Roger Melin lånas ut från Brynäs för att bli mentor och bollplank till tränarna i hockeyallsvenska Almtuna.

 

LÄS MER: Hockeyallsvenskan 2017/18 – spelschema och matcher i tv

 

Och det är där han nu ser sin framtid.

– Niklas Wikegård har sagt till mig i flera år att jag borde sluta och göra något annat inom hockeyn, något åt mentorshållet, säger han till UNT.

"Vet inte om de behöver mig just nu"

61-åringen lovar att hålla en låg profil i Almtuna.

– Jag vet inte om Almtuna har något större behov av mig just nu, det får vi se. Jag har själv haft hjälp när jag varit tränare och ibland har det känts bra och andra gånger har det egentligen inte funnits behov av det.

Roger Melin har förutom Enköping och Brynäs hunnit med sejourer i RA 73, Väsby, Hammarby, Arlanda, Rögle, Färjestad, Frölunda samt dubbla turer i både AIK och Linköping.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag