Kanadensaren Doug Lynch kan snart ha spelat färdigt för Frölunda. I sönddagens match är han utanför laget. Foto: Lennart Rehnman
Kanadensaren Doug Lynch kan snart ha spelat färdigt för Frölunda. I sönddagens match är han utanför laget. Foto: Lennart Rehnman

Lynch kan ha gjort sitt i Frölunda: "Besviken"

Publicerad

Doug Lynch värvades i somras som ersättare för schweizaren Patrick von Gunten.

Det började bra under försäsongen och en bit in på elitserien.

Men efter att ha fått allt mindre speltid fick kanadensaren inte ens byta om till matchen mot Växjö i fredags.

- Roligt att vi vann, säger Doug Lynch när han böjer sig ner och sätter på skridskoskydden efter gårdagens träning i Wallenstamhallen. Det var en viktig seger, nu har vi nio poäng ner till Växjö.

Andreas Johnson, 18, och Viktor Svedberg, 20, passerar på väg till omklädningsrummet. Ungdomarna som heller inte fick någon speltid mot Växjö, men som ändå var med i båset.

"Jag vill vara beredd"

Tillsammans körde de en extra stund efter att gänget som spelade i fredags, och som ska spela i dag, lämnat isen.

- Jag förbereder mig så gott jag kan, vill vara beredd när chansen kommer, säger Lynch.

Men är det inte jobbigt att stå utanför laget?

- Visst är det tufft, jag har spelat hockey hela mitt liv och älskar det, säger han. Men det viktigaste är laget, om tränaren bedömer att det finns sju andra backar som går före måste jag acceptera det.

Målet som lag: Slutspel

- Som lag har vi bara ett mål, att ta oss till slutspel. Vi får betalt för att bidra till det. Då kan man inte gå omkring och gnälla för att man inte får spela, säger han.

I början av säsongen var du ordinarie med mycket speltid, vad är det som har hänt?

- Jag hade en svagare period i november, då jag fick sämre självförtroende, säger Doug Lynch. Sen vann laget fem matcher i rad, efter det minskade min tid.

Och så kom näste kanadensare, Brendan Bell.

- Jättebra för laget, säger han. Trots att han kom och tog min plats. Vi är gamla kompisar och har pratat om läget.

Mot Rögle i kväll sitter Doug Lynch förmodligen på läktaren igen, om inte någon av de sju andra backarna blir sjuk.

"Inte varit bra"

Men redan i början av nästa år kan det bli en förändring.

- Vi har en bra dialog, Doug och jag, säger tränare Kenta Johansson. Han vet förutsättningarna.

Varför får han inte spela?

- Han inledde bra, men fick sedan problem med tempot och har inte varit tillräckligt bra i konkurrensen. Men det är ingen optimal situation, efter nyår får vi ta ett beslut om hur det ska bli den närmaste tiden. Sen vet jag ju inte hur klubben resonerar inför nästa säsong.

Doug Lynch själv är beredd på att det snart kan bli aktuellt att söka sig till en ny klubb.

- Om Frölunda vill att jag ska lämna är jag beredd på det, men de har inte sagt något ännu, säger han. Min agent sköter kontakten med klubben och håller koll på marknaden. För jag vill spela ishockey.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag