Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lundh lämnar Växjö - klar för Djurgården

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Jonas Ljungdahl

Patrik Lundh har återvänt till Djurgården.

Den landslagsmeriterade poängproducenten har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det har varit en dröm att komma tillbaka. Nu blev det verklighet och ingen är lyckligare än jag, säger Lundh till Djurgårdens hemsida.

Redan i januari kunde SportExpressens Mr Madhawk avslöja att Patrik "Peppe" Lundh var på gång till Djurgården.

Nu finns han presenterad och klar på Dif:s hemsida.

– Det känns jättebra att få hem en Stockholmskille efter ett antal år ute i landet. Som spelare är han väldigt lättcoachad och är van vid att spela en högintensiv hockey. "Peppe" jobbar otroligt hårt i varje byte och kombinerar det med en bra speluppfattning. Han kan vara både målskytt, framspelare och grovjobbare, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Patrik Lundh går till Djurgården

– Nu går "Peppe" in i sina bästa år som hockeyspelare och vi hoppas kunna lyfta honom ytterligare i vår miljö så att han åter får chansen att bli en landslagsspelare.

Lundh representerade Djurgården på juniornivå, men gick sedan vidare till Malmö Redhawks, följt av Färjestad och senast Växjö Lakers. I den senaste säsongen i Växjö där stod han för 23 poäng.

– De senaste gångerna jag har mött Djurgården har det känts som att klubben har något positivt på gång. Jocke är duktig på sin position som sportchef och vet vad han gör. Laget spelar en kul hockey med mycket fart och fläkt och det passar mig bra. Dessutom har jag varit djurgårdare sedan jag föddes, så det har varit en dröm att komma tillbaka. Nu blev det verklighet och ingen är lyckligare än jag, säger Lundh.