Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNFoto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
 Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Luleåtalangen klar för NHL

Publicerad

Filip Gustavsson är klar för NHL. 

Luleås 19-åriga målvakt har skrivit på ett treårskontrakt med de nyblivna Stanley Cupmästarna Pittsburgh Penguins. 

Säsongen 2015/16 fick Filip Gustavsson testa på spel i SHL första gången. Totalt gjorde han sex matcher för norrbottningarna och samma år valdes han i andrarundan av NHL-draften av Pittsburgh Penguins. 

Den här säsongen fick Gustavsson lite mer speltid. Han gjorde 15 matcher för Luleå i SHL och följde upp det med två matcher i slutspelet. 

SHL-talangen klar för NHL

Det har gjort tillräckligt för att övertyga Penguins klubbledning. Han har skrivit på ett treårskontrakt med Pittsburgh Penguins, som nyligen tog hem sin andra raka Stanley Cup-seger efter att de besegrade Nashville Predators i finalen. 

Kontraktet är värt 6,8 miljoner kronor per säsong. I Pittsburgh spelar sedan tidigare svenskarna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin. 

Det är dock inte säkert att Gustavsson reser över Atlanten redan till nästa säsong. Nyligen sa hans agent Peter Nilsson i en intervju med NSD att Gustavsson med största sannolikhet spelar i Luleå även under 2017/18. 

– Det är ingen brådska så, utan kommande säsong är Filip inställd på att spela i Luleå Hockey och ingen annanstans, sa Nilsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag