Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Luleåstjärnan anmäld till disciplinnämnden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andreas L Eriksson

Luleåstjärnan Chris Abbott klarade sig undan utvisning mot HV 71 då forwarden Jesper Thörnberg drabbades av hjärnskakning.

Men Abbott hamnar ändå hos disciplinnämnden.

- Domarna har anmält honom i efterhand, säger tävlingschefen Mikael Lundström till HockeyExpressen.se.

Redan i den första perioden tog matchen slut för HV 71-forwarden Jesper Thörnberg sedan han brakat in i sargen med huvudet före efter en tackling från Luleåcentern Chris Abbott.

Ändrade sig i efterhand

Domarna Wolmer Edqvist och Morgan Johansson friade Abbott under själva matchen, men ändrade sig i efterhand och skickade en rapport som leder till en anmälan till disciplinnämnden.

- Jag har fått meddelande om det, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström.

Därmed riskerar Chris Abbott flera matchers avstängning.

"Ska läsa av hela säsongen"

Elitserien har under säsongen haft en rad uppmärksammade tacklingar mot huvudet, men om det är en ökning eller inte jämfört med tidigare vill inte Mikael Lundström uttala sig om ännu.

- Jag tror man ska läsa av hela säsongen innan man vet hur det är sammanlagt, säger han.

HV 71-forwarden Jesper Thörnberg blir borta från spel i minst en vecka. HV får inte tillbaka vare sig Mikko Luoma eller Johan Davidsson till matchen mot Brynäs, men de är troligen tillbaka på lördag mot Modo. Det gäller även målvakten Daniel Larsson.