Nils Lundkvist. Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅNNils Lundkvist. Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Nils Lundkvist. Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleås supertalang missar rysarmötet

Publicerad

Brynäs skaffade sig drömläge för att i kväll slå in matchbollen mot Luleå.

Ett Luleå som i kväll spelar med kniven mot strupen. 

Och Luleå ser ut att få klara sig utan sin supertalang i backuppsättningen.

Nils Lundkvist fanns enligt uppgifter inte med på planet ned till Gävle i går.

Från ingenstans har Nils Lundkvist under säsongen spelat sig till en ordinarie plats i SHL - trots att han under fjolårssäsongen knappt spelade ishockey i J20-laget utan spenderade i stort sett hela sin säsong i J18. 

Och vinterns succé med Luleå HF har inte gått obemärkt  förbi.

Med drygt tre månader till sommarens draft så har 17-åriga backen gått upp på 19:e plats i erkända Hockeyprospect.coms rankning över tillgängliga i spelare i draften - en lista som, så klart, Rasmus Dahlin toppar.

https://twitter.com/antonj85/status/973556580133285888

Uppgifter: Missar kvällens match

När Luleå i kväll ska spela för säsongens överlevnad så ser dock laget ut att få klara sig utan sin backtalang då Nils Lundkvist enligt uppgifter till Norrländska Socialdemokraten  inte fanns med på det flygplan som under gårdagen flög ned Luleås spelare till Gävle.

– Jasså, du har fått höra det. Laget släpper vi i morgon så du får inga mer kommentarer än så, sa Luleås assisterande tränare Henrik Stridh när han konfronterades med uppgifterna av NSD i går. 

Brynäs vann den första matchen i måndags och har i kväll chansen att avancera till kvartsfinal. Vinner Brynäs så gör man det och får då möta seriesegrande Växjö Lakers samtidigt som Luleå får ta semester.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag