Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Luleås mardrömssvit fortsätter – efter raset

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Bill Sweatt satte ett äkta hattrick på sitt forna lag. Trots det stal Oskar Lindblom showen och såg till att Brynäs vände underläge till seger 5-4 efter straffar.

- Oerhört skönt tycker jag. Vi spelar inte vår bästa match, men vi krigar på bra. Jätteskön seger, säger Oskar Lindblom till C More.

Luleå Hockey hade inför mötet med Brynäs inte tagit en trepoängare på de elva senaste matcherna. Senaste fullpoängaren kom på bortais mot Leksand den 26 december, då vann norrbottningarna med 4-0.

I de senaste två hemmamatcherna, mot Färjestad och Växjö har Luleå varit i tvåmålsledningar sent i den tredje perioden. Mot Brynäs upprepade sig historien. Bill Sweatt såg på egen hand till att vända 0-1 till 3-1 med ett äkta hattrick i mellanakten. Gävle-laget kom dock ikapp och när Oskar Lindblom satte kvitteringen till 4-4 med knappt sju minuter kvar var det tungt i Luleålägret.

"Bra för självförtroendet"

Matchen gick dock till straffar och där var Brynäs numret större. Både Kevin Clark och Oskar Lindblom satte sina straffar medan Luleå missade två. Därmed fortsätter den mörka trenden för Luleå, samtidigt som Brynäs tog en efterlängtad seger.

Lagen möts igen på lördag.

- Det är bra för självförtroendet att vi vet att vi kan slå dem, säger Lindblom till C More.