Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleås långa möte efter nya förlusten

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Förlusten mot Malmö Redhawks är Luleås femte i rad.

Efteråt hade norrbottningarna ett långt lagmöte i omklädningsrummet.

– Det är bra att lufta ibland. Vi har ingen panik utan vi vet vad som ska göras, sa Linus Klasen efteråt.

Luleå har varit ett givet topplag i SHL under hela hockeyvintern. Men den sista tiden har maskineriet börjat hacka och klubben har inte lyckats åka av isen med tre poäng en enda gång sedan den 4 februari. 

Sedan dess har det allt som allt blivit fyra poäng på sju SHL-omgångar.

– Vi bjuder på några mål. Sedan gör de det bra, och vi gör det inte så bra. Det är en ganska kort sammanfattning, sa Linus Klasen efter förlusten mot Malmö Redhawks på söndagen.

Torsken var Luleås femte i rad och innebär att klubben faller ner till en fjärdeplats i den haltande tabellen.

”Man får nog välja sina ord”

Efter matchen mot Malmö blev presskonferensen uppskjuten eftersom Luleås spelare och ledare samlades i omklädningsrummet för ett internt lagmöte. 

– Vi har ofta möten efter match, sedan kan längden på dem variera. Det var mycket som blev sagt och många spelare som pratade. Vi luftade en del saker, sa assisterande tränaren Henrik Stridh, som samtidigt underströk att det inte handla om något krismöte: 

– Vi har fem raka matcher nu och det är inget roligt. Men kris? Det finns nog någon annanstans och inte hos oss. Inte i hockeyvärlden heller, man får nog välja sina ord. 

Luleå har inte tagit poäng sedan övertidsförlusten mot Färjestad den 18 februari. 

Därefter har det blivit förlust mot Djurgården, Frölunda och slutligen Malmö.

– Vi har ett system som vi ska kunna mitt i natten men vi gör misstag här och där som kostar oss dyrt. Det har kostat oss dyrt de senaste fem matcherna när vi torskar med uddamålet. Vi får ladda batterierna här och se till att vara med nästa tisdag, sa Linus Klasen.

Ni hade lite lagmöte efteråt? 

– Ja, man måste ju prata ut om man har en streak på fem förluster. Vi har lett alla matcher förutom denna men har tappat och torskat. Det är bra att lufta ibland. Det är ingen panik utan vi vet vad som ska göras. Alla lag går igenom tuffa perioder under en säsong. 

”Vi vinner och förlorar tillsammans”

Men nu får ni lite ledighet? 

– Ja, det blir någon dag ledigt för de som spelat mycket. Sedan kollar vi lite video och går vidare därifrån. Det är några matcher kvar innan slutspelet och vi vet vad vi ska göra. 

Luleå skapade förhållandevis få chanser mot Malmö Redhawks och hamnade i ett tungt 4-1-underläge redan i mittperioden. Men gästerna lyckades hitta en ny växel under matchavslutningen och tog över tillställningen fullständigt de sista 20 minuterna. 

När krutröken väl la sig över Malmö arena hade Luleå vunnit skotten med 16-3 i slutperioden. Men på isen blev det förlust med 5-3. 

Kan ni hämta någon styrka ur den här slutperioden, eller åker ni bara härifrån med en dålig känsla?  

– Nja, vi hade ett bra möte efteråt. Erik (Gustafsson, lagkapten) sa mycket bra saker och alla vet vad som ska göras. Många av oss har spelat hockey länge. Är det guld och gröna skogar under en hel säsong? Nej, det är det inte.

– Vi vinner och vi förlorar tillsammans. Det är bara till att se till att vi kommer in på rätt spår, sa Linus Klasen. 

Luleå har spelledigt fram till den 9 mars, då väntar en ny batalj mot Skellefteå AIK.

– De här jävla uppehållen. Jag vet inte, det är uppehåll ”här och var”” och det är skönt när man vinner en massa matcher och får uppehåll. Men det är tvärtom när man vill spela. 

– Nej, vi får göra det bästa av situationen. Vi får vila lite mentalt och se till att vara redo när pucken släpps mot Skellefteå. Det är en och en halv vecka kvar, vi ska bara se till att få en vinst och minimera våra misstag, avslutade Linus Klasen.