Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleås drömbesked: Storstjärnan stannar

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Nils Lundkvist slog igenom ordentligt i SHL förra säsongen.

Nu är 19-åringen klar för en fortsättning i Luleå.

– Det innebär att jag kommer kunna samla på mig än mer erfarenhet till den dagen jag åker över, säger backen till klubbens hemsida.

Förra säsongen kom det stora genombrottet för Nils Lundkvist. Den unga backen gjorde 11 mål och 20 assist för Luleå och etablerade sig som en av seriens bästa försvarsspelare.

Nu står det klart att han skjuter upp NHL-äventyret.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka kring framtiden, där agenterna gjort det mesta jobbet. Och jag har kommit fram till att det känns bäst för mig att stanna ytterligare en säsong i Luleå Hockey, säger Nils Lundkvist till klubbens sajt.

 ”En av SHL:s absolut bästa backar”

19-åringen vill fortsätta utvecklas i SHL och har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Det innebär att jag kommer kunna samla på mig än mer erfarenhet till den dagen jag åker över. Dessutom om man ser till hur läget är i världen just nu så känns det här bäst för mig.

Ulf Engman, Luleås vice GM, är minst sagt nöjd med att Lundkvist kommer att spela i samma tröja även nästa år.

– Under våren tycker jag att han var en av SHL:s absolut bästa backar och det kommer bli otroligt spännande att följa hans fortsatta utveckling i våra färger även kommande säsong, säger han till Luleås hemsida.