Luleåkaptenens skratt efter målvaktens tavla

Publicerad

Frölundamålvakten Julius Hudacek bjöd på en ny prakttavla och sedan kunde Luleå vinna med 2-1 på straffar.

Frölundatränaren Kent Johansson hittade inga andra brister i sitt lags spel.

– När vi inte släpper in något mer än den grodan som Julius gör... Nej, vi jobbar bra och försöker gnugga på, säger Johansson till C More.

Den slovakiske Frölundamålvakten Julius Hudacek fortsätter att blanda storspel med bjudningar.

Hemma mot Luleå i en viktig match för Frölunda i slutspelsstriden fick göteborgarna chansen att spräcka nollan i början av den andra perioden då Luleåbacken Pavel Skrbek fick sätta sig i utvisningsbåset efter en tripping.

Julius Hudacek lämnade då sin målbur för att passa pucken till lagkamraten Christian Bäckman. Det gick inte bättre än att Luleås lagkapten Chris Abbott hann emellan och stal pucken. Abbott fick tom kasse och satte 1-0 efter 6.03 i numerärt underläge.

En kalldusch för Frölunda och Julius Hudacek, som lovat att slipa bort missarna.

Skrattade gott

Chris Abbott kunde inte låta bli att gapskratta från Luleåbänken när han efter 1-0-målet kunde titta på reprisbilderna på jumbotronen i Scandinavium.

Något som stack i ögonen på Frölundafansen.

Frölunda fick med sig en poäng sedan Fredrik Sjöström styrt in en kanon från Christian Bäckman till 1-1.

Luleå vann med 2-1 på straffar och Frölundatränaren Kent Johansson var halvnöjd.

– Det är en jämn och tuff match som kunde ha gått hur som helst. Straffarna är lite lotteri och Luleå är lite kyligare, säger Johansson till C More.

Linus Klasen avgjorde för Luleå genom att oerhört snyggt bli ende målskytt bland straffläggarna.

– Jag försöker dra honom, stannar lite, gör en rörelse och går sedan snabbt höger, säger Klasen till TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag