Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleåikonen: "Borde inte säga nåt men ..."

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Olle Wande

Luleås Joonas Vihko har fått utstå hård kritik under kvartsfinalserien mot Frölunda.

Joel Ludqvist har kanske varit mest kritisk. Men nu kommer nya kängor – den här gången mot Frölundakaptenen.

– Lundqvist är den sista som ska öppna käften, säger Luleåikonen Janne Sandström, till NSD.

En tackling som skadade Per-Johan Axelsson, hånfulla gester mot motståndarbåset och ett sista mål i öppen kasse. Det bjöd Luleås Joonas Vihko på i den första matchen av kvartsfinalsserien mellan Frölunda och Luleå, i onsdags.

När lagen möttes i går fick Vihko ta emot hårda tackligar och kritiken mot honom har varit hård. Den som har varit hårdast i sin kritik är förmodligen Joel Lundqvist, som sa att Vihko var feg och respektlös.

Men nu kommer kritik från Luleåhåll – mot Joel Lundqvist.

– Det finns en som jag irriterar mig. Men jag vet inte om jag vill säga något om det ... men jag kanske säger något ändå: Joel Lundqvist. Han är den sista som ska öppna käften om någonting, med tanke på hur Sami (Sandell, som tacklades av Lundqvist i den första matchen) mår där hemma, säger Luleås trotjänare Jan Sandström, till NSD.

"Ett jävla gnällande"

Joel Lundqvist pratade direkt efter den första matchen om Vihkos tackling. Efter det har kritiken fortsatt, men Sandström tycker att kritiken borde vara omvänd.

– Det har varit ett jävla gnällande i tv och tidningar om Vihkos tackling, men han borde börja med att ta en titt på var hans egna tacklingar träffar, säger han.