Luleå vann mot Färjestad. Foto: Anna-Lena Bergqvist / BILDBYRÅN
Luleå vann mot Färjestad. Foto: Anna-Lena Bergqvist / BILDBYRÅN

Luleå vann borta mot FBK – leder med 3-1

Publicerad

Det är matchboll Luleå i kvartsfinalserien mot Färjestad.

Luleå tog en meriterande bortaseger i Löfbergs arena, och kan nu bli klara för semifinal om man besegrar Färjestad på långfredagen.

– Det är ett bra läge och vi vill verkligen knyta ihop säcken, säger Luleås matchhjälte Joel Lassinantti.

 

Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Luleå har nu ett gyllene läge att ta sig till SM-semifinal.

Grundseriens trea har chansen att avgöra matchserien mot Färjestad när lagen möts i Luleå på fredag.

– Det är ett bra läge och vi vill verkligen knyta ihop säcken. Vi siktar på att vinna varje match, säger Lassinantti.

Matchen i Löfbergs Arena blev en tight och målsnål historia.

Lennart Petrell gjorde 1-0 efter sju minuters spel och Lukas Wallmark satte 2-0 innan minuten var spelad av period två.

Johan Ryno gav Färjestad hopp när han reducerade i power play efter halva matchen - ett mål som visade sig bli matchens sista.

"Blir inte många chanser"

Färjestad pressade länge på för en kvittering, men lyckades inte överlista Joel Lassinantti. Och när målvakten var överspelad hade han sina täckande backar till hjälp.

Bäst chans att kvittera hade just Johan Ryno med en minut kvar att spela.

– Det blir inte så många chanser. Sätter vi inte dem blir det uppförsbacke när de nyttjar sina lägen. Vi släpper två hemma, och då borde vi kunna vinna, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Färjestad måste nu vinna tre raka matcher för att säsongen inte ska vara över.

– Det är möjligheternas match uppe i Luleå. Allt är möjligt. Plötsligt händer det. De vann här i dag. Varför ska vi inte kunna vinna där?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag