Foto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

Luleå vann - efter fina hyllningen till "Nobbe"

Publicerad

Matchen mellan Luleå och Rögle inleddes med en tyst minut för att hedra den avlidne Luleåprofilen Hans "Nobbe" Norberg.

Sedan gick Luleå ut och vann elitseriedrabbningen med 1–0.

– Det är jättetragiskt, men det är hundra procent fokus när det är match oavsett vad som har hänt utanför isen, säger målvakten David Rautio till C More.

Lördagen blev en känslosam dag för Luleå Hockey.

Man fick då beskedet att den förre spelarprofilen och sportchefen Hans "Nobbe" Norberg hade avlidit under fredagen.

"Nobbe" gjorde nio säsonger i Luleå som spelare innan han förlamades i samband med en tackling 1989.

Trots den allvarliga olyckan var han sedan verksam i Luleå Hockeys tävlingskommitté under 17 år - och låg bland annat bakom värvningen av Jarmo Myllys.

Banderoll på läktaren

Inför hemmamatchen mot Rögle hedrades "Nobbe" med en tyst minut i Coop arena.

Hemmalaget spelade dessutom med sorgband och på läktaren hade fans satt upp en banderoll där det stod "Vila i frid, Nobbe!".

Ute på isen gjorde sedan Luleå sitt bästa för att hedra Hans Norberg med en seger.

"Ingen rolig nyhet"

Sami Sandell gjorde 1–0 i powerplay i mitten av den första perioden och det målet räckte till tre poäng.

Trots stort spelövertag kunde inte Luleå utnyttja sina chanser till fler mål, men 1–0 räcker för att ta sig förbi Skellefteå på andraplatsen.

– Superskönt att få avsluta med tre pinnar inför uppehållet. Ibland har man medstuds och spelet stämmer bra just nu, säger målvakten David Rautio till C More.

Luleås målvakt menar att Hans Norbergs död inte påverkade insatsen.

– Det tror jag inte. Det är hundra procent fokus när det är match oavsett vad som har hänt utanför isen, säger Rautio.

– Men det är jättetragiskt givetvis. Det var många i ishallen som har känt honom i många år. Det är ingen rolig nyhet.

"Ställde till det"

För Rögle blir krisen allt djupare.

Laget ligger sist i tabellen och har fyra poäng upp till säker mark.

– Vi ställde till det lite onödigt för oss i första perioden där vi tar för många utvisningar. Vi kommer tillbaka, men det är lite omständigt emellanåt, säger tränaren Dan Tangnes till C More.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag