Greg Scott Foto: Simon HastegårdGreg Scott Foto: Simon Hastegård
Greg Scott Foto: Simon Hastegård
Foto: Anders BjuröFoto: Anders Bjurö
 Foto: Anders Bjurö

Luleå uppges på jakt efter Brynässtjärnan

Publicerad

Till den här säsongen värvade Luleå Bill Sweatt från Brynäs.

Nu är de på jakt efter Greg Scott.

– Luleå har anmält sitt intresse för Scott, absolut. Men det finns det fler klubbar som har gjort, säger hans agent Martin K Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

Efter två fina säsonger med Brynäs - under den sista noterades han för 41 poäng på 54 matcher - så värvades amerikanen Bill Sweatt till Luleå från Brynäs.

Olyckligt nog för Sweatt och Luleå så har han varit skadad stora delar för säsongen och endast spelat 19 matcher. På dem har han gjort fem poäng.

Luleå verkar dock inte avskräckas från att värva från Gävlelaget igen. Nu är de nämligen på jakt efter Greg Scott.

Sweatt och Scott är vänner

Det meddelar kanadensarens agent Martin K Nilsson till Norrbottens-Kuriren. Han berättar att Luleå - likt många andra klubbar - mar meddelat sitt intresse för honom.

27-åringen har gjort 37 poäng på 46 matcher i Brynäs den här säsongen. Scott kommer dock inte att ta något beslut om sin framtid förrän säsongen är över berättar K Nilsson.

Men det finns något som redan nu talar för att han kan gå till Luleå, nämligen hans goda relation till Sweatt.

– De lirade två säsonger i samma kedja i Brynäs och visst talar det för Luleås del, säger K Nilsson.

"Osten" är förtegen

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström vill dock inte kommentera ärendet överhuvudtaget.

– Jag vill inte säga någonting överhuvudtaget om någon spelare som tillhör någon annan organisation. Jag vill inte heller uttala mig om något som berör nästa år. Vi har en viktig match i kväll och ett par viktiga matcher framöver, samt ett kommande slutspel. Det vill vi förhålla oss till och uttala oss om, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag