Tränaren Petter Lasu Nilsson fick fira Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅNTränaren Petter Lasu Nilsson fick fira Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Tränaren Petter Lasu Nilsson fick fira Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅNFoto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
 Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Luleå tog sin första trepoängare för året

Publicerad

I dag firas det i Norrbotten.

Luleå slog Örebro med 2-1 - och tog sin första trepoängare under 2017.

På annandag jul besegrade Luleå Leksand på bortaplan med 3-0. Men efter det har det inte funnits mycket att jubla över för norrbottningarna.

De har inte vunnit en enda match efter ordinarie tid sedan den dagen och innan uppehållet så torskade de med 2-6 mot Brynäs.

Då tog ledningen beslutet att låta Stefan "Skuggan" Nilsson lämna jobbet som huvudtränare och Petter Lasu Nilsson ersatte.

Lasu Nilsson gjorde sin första match som tränare i tisdags, när Luleå föll borta mot Linköping.

Hyllade "Homer" - sen vann de

Men på torsdagen gjorde Lasu Nilsson hemmadebut. Där hyllade Luleå först klubbikonen Tomas Holmström - och sen kom den hett efterlängtade trepoängaren.

Detta trots att Örebro fick ett psykologiskt viktigt mål med en sekund kvar av den första perioden.

Men Luleå reste sig i andra. Christian Jaros kvitterade vackert fem minuter in i perioden. Sen, med mindre än minuten kvar så fick Johan Forsberg chansen från snäv vinkel och slog till. Skottet ställde Julius Hudacek fullständigt och innebar 2-1 till Luleå.

Den tredje perioden blev mållös - men saknade inte dramatik. De båda lagen fick i kort följd efter varandra var sitt mål bortdömt.

Örebroledarna var rasande efter sitt bortdömda 2-2-mål, men det hjälpte föga.

Luleå höll undan och vann med 2-1.

 

Se alla matcher från SHL och Hockeyallsvenskan (extern länk)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag