Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleå rycker i NHL- meriterade Ville Leino

Foto: Frank Gunn

Luleå kan komma att värva den NHL-meriterade finske landslagsforwarden Ville Leino.

Han spelar nu i KHL-laget Medvescak Zagreb.

– Vi avvaktar vad som händer och sker, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström till SportExpressen.se.

Den senaste tiden har Luleå plockat in en rad spelare, däribland målvakten Niko Hovinen och KHL-backarna Chad Billins och Jonathan Sigalet, för att ta vara med i kampen om SM-guldet.

Men sportchefen Lars "Osten" Bergström överväger även att förstärka Luleås offensiv ytterligare. Den förre NHL-forwarden Ville Leino, 31, som 286 matcher för Detroit, Philadelphia och Buffalo, ska finnas på Luleås radar.

"En kvalitativ spelare"

– Vi vet att det är en kvalitativ spelare, så klart. Visst har vi scanning och bevakning, men inte mer fördjupat än så, säger Bergström om Ville Leino, som för närvarande spelar i KHL-klubben Medvescak Zagreb.

Luleå får också hem Peter Cehlarik, Christian Jaros och Lucas Wallmark från JVM. Men Bergström utesluter ändå inte fler värvningar.

– Hittar vi rätt spelare kan det hända att vi agerar, säger han.

– I grund och botten tycker vi att truppen ser spänstig ut nu. Både vad gäller djupet på den och kvaliteten på den.

Heta möten med Skellefteå

Närmast väntar ett hett möte i SHL med rivalen Skellefteå innan lagen stöter på varandra i semifinalerna i Champions Hockey League.

– Det ska bli jättekul. Skellefteå har varit berömvärt duktiga. De fyller på sitt lag också med bra spelare. Det ska bli härliga utmaningar för oss och jag tror att killarna ser fram emot de matcherna. Det ska bli kul att få mäta oss, säger Lars "Osten" Bergström.