Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Presenterar fyra spelare samtidigt

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Fredrik Styrman.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jesper Sellgren jublar med sitt Modo.Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Luleås slutspelsäventyr tog slut i åttondelsfinalerna.

Nu har klubben börjat storrusta. 

För andra året i följd åkte Luleå ut redan i en åttondelsfinal. I kölvattnet fick hela åtta spelare lämna truppen, som väntas gå igenom en totalrenovering. Bland de utrensade fanns ikonen Jan Sandström, som slutar med hockey, och veteranen Per Ledin. 

Nu har Luleå fyllt upp några av tomrummen. SportExpressen har tidigare kunnat avslöja att JVM-backen Jesper Sellgren varit klar för klubben – och hans fanns med bland kvartetten som Luleås sportchef Stefan Nilsson presenterade på dagens presskonferens. De andra var målvakten Niklas Rubin, från Tingsryd, Fredrik Styrman från HV 71 och David Lindquist från Björklöven. 

 

LÄS MER: Lagkaptenen och backstjärnan förlänger med Luleå 

 

- En målvakt som är väldigt aktiv. Vi tycker det har varit Allsvenskans bästa målvakt de två senaste säsongerna. Känns väldigt bra att vi fortsätter ha en stark målvaktsbesättning. Det är en duktig målvakt som tävlar varje match som vi har sett, säger Nilsson om Rubin. 

"Det känns riktigt bra"

- Fantastiskt kul att han skrivit på för oss. En av toppbackarna i JVM och har varit en av Modos bästa backar i allsvenskan. Spelskicklig, skridskoskicklig och löser alla situationer på ett bra sätt. Ingen stor back men ändå löser han defensiven och offensiven på ett bra sätt, säger Nilsson om Sellgren. 

 

LÄS MER: SHL-stjärnan skriver på för Philadelphia Flyers 

 

- Det känns riktigt bra. En defensiv back som är skridskostark och intensiv i sitt jobb samt ambitiös i träning. Ska kunna på det sättet motivera andra. Känns som en bra värvning från vår sida, säger Nilsson om Styrman. 

- En otroligt spelskicklig och kanske Allsvenskans bästa skridskoåkare. Jobbar stenhårt och är väldigt skicklig med klubban, säger Nilsson om Lindquist.