Luleå-spelare firar. Foto: Peter SkaugvoldLuleå-spelare firar. Foto: Peter Skaugvold
Luleå-spelare firar. Foto: Peter Skaugvold
Jaros. Foto: Peter SkaugvoldJaros. Foto: Peter Skaugvold
Jaros. Foto: Peter Skaugvold

Luleå klättrar till fjärde plats – efter ny seger

Publicerad

Luleås klättring i SHL fortsätter.

Men nu kan stjärnskottet Christian Jaros vara på väg bort. Enligt Norrbottens-Kuriren jagas han nämligen utomlands.

– Kan bekräfta att det finns intresse för honom från klubbar utanför Sverige, säger agenten Louis Liesch till tidningen.

Luleå såg ut att ha kontroll på matchen när Karl Fabricius prickade in 2–0 i mitten av den tredje perioden. Men Andreas Karlsson reducerade snabbt för Linköping som pressade på för ett segermål på slutet.

I stället satte Lucas Wallmark 3–1 i öppen bur.

– Vi nådde inte upp till den nivå som vi behövde för att kunna slå Luleå här uppe, säger Linköpingstränaren Dan Tagnes till C More.

Visar upp supersiffror

Luleå storsatsade inför säsongen, men floppade rejält under inledningen av serien – men har nu fått upp farten rejält. Nu har de 11 segrar på de 13 senaste matcherna.

– Vi är otroligt bra just nu, det tog ett tag att få ihop det, men så är det ibland när man bygger ett nytt lag. Vi har ett otroligt självförtroende nu, säger Fabricius till C More.

Luleå kliver därmed upp på fjärde plats i tabellen.

I det klättrande Luleå finns den slovakiske JVM-stjärnan Christian Jaros. Backen har varit utlånad under säsongen, men efter JVM ska han nu få chansen.

Men enligt Kuriren kan han redan vara på väg bort – då en KHL-klubb vill ha hans rättigheter.

– Det är ingenting jag kan kommentera. Däremot kan jag bekräfta att det finns intresse för Christian Jaros utanför Sverige och i Nordamerika, säger hans agent Louis Liesch.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag