Här i kamp med Sveriges Axel Holmström. Foto: Joel MarklundHär i kamp med Sveriges Axel Holmström. Foto: Joel Marklund
Här i kamp med Sveriges Axel Holmström. Foto: Joel Marklund
Mot Sverige utsågs Hrusik till matchens bästa spelare, för det slovakiska laget. Foto: Roni RekomaaMot Sverige utsågs Hrusik till matchens bästa spelare, för det slovakiska laget. Foto: Roni Rekomaa
Mot Sverige utsågs Hrusik till matchens bästa spelare, för det slovakiska laget. Foto: Roni Rekomaa

Luleå gör klart med slovakisk JVM-stjärna

Publicerad

Luleå värvar det slovakiska JVM-löftet Lukas Hrusik.

Han utsåg till Slovakiens bäste spelare i kvartsfinalförlusten mot Sverige.

– Han var en av Slovakiens bästa forwards i alla matcher, säger hans agent Louis Liesch till Kuriren.

Luleå fortsätter på Slovakien-spåret. De senaste åren har de värvat flera slovakiska juniorspelare – där Peter Cehlárik och Christian Jaros tagit plats i SHL.

Nu kommer nästa slovakiske talang till Norrbotten, forwarden Lukas Hrusik.

19-åringen kommer att spela med Luleå säsongen ut. Han är först och främst tänkt för spel i J20-laget, som har en hel del skadebekymmer.

Tror på en bra lösning

Den högerfattade forwarden gjorde ett starkt JVM och noterades för ett mål på fem matcher. Han utsågs till Slovakiens bästa spelare i kvartsfinalen mot Sverige.

– Det är en skicklig spelare som ska kunna göra mycket poäng. Jag lovade honom att om han gjorde ett bra mästerskap så skulle jag hjälpa honom att få chansen i en proffsklubb och han var en av Slovakiens bästa forwards i alla matcher, säger hans agent Louis Liesch till Kuriren.

Hrusik väntas vara på plats i Lulueå i nästa vecka.

– Luleå har varit bra på att ta hand om spelare från Slovakien och jag tror det blir en bra lösning för alla, säger agenten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag