Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleå formstarkast i SHL - nya serieledare

Luleå jublar efter att Erik Gustafsson skjutit 1-0 hemma mot Oskarshamn.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Luleå tar tillfälligt över serieledningen. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå fortsätter att vara stekheta i SHL.

I dag kom den sjunde segern under de åtta senaste matcherna.

Och seriens formstarkaste lag är nu nya serieledare efter 3-0 mot Oskarshamn.

Säsongsinledningen gick inte riktigt som önskat i Luleå som inledde hösten med att tappa poäng i flera matcher och ett tag låg laget utanför direkt kvartsfinalplats.

Den senaste tiden har dock norrbottningarna hittat rätt och de senaste veckorna har laget radat upp segrar på löpande band. I dag kom ännu en trepoängare när Luleå besegrade IK Oskarshamn med 2-0, och tog sin sjunde seger på de åtta senaste matcherna vilket gör laget till SHL:s klart formstarkaste lag. 

Segern grundlades i den första perioden där Luleå körde över Oskarshamn, och mål från Erik Gustafsson samt Isac Brännström kändes bara som starten på en målmässigt tung kväll för Oskarshamn. Men gästerna kunde skärpa till defensiven och framför allt i den tredje perioden imponera med en stark insats i boxplay där gästerna bland annat redde ut ett två minuter långt spel i tre-mot-fem.

Luleå nya serieledare i SHL 

Men framåt lyckades inte nykomlingen åstadkomma något i dag, och Luleå kunde nolla motståndet vilket också betyder att Luleå nu är nya serieledare med sina 36 poäng före tvåan Frölunda på 34 poäng. Frölunda spelar borta mot Rögle i kväll och kan då gå om Luleå i tabellen.