Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det känns bara tråkigt just nu”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Luleå lyckades inte ta sig förbi Frölunda och avancera till SM-final.

Nu väljer man att släppa fyra spelare som en del av lagbygget inför nästa säsong: 

Johan Harju, Johan Forsberg, Viktor Grahn och Patrick Cehlin. 

Gårdagen bjöd på dubbla bakslag för Johan Harju. Hans Luleå förlorade med 2-6 mot Frölunda och missade därmed chansen att spela final mot antingen Djurgården eller Färjestad. 

Dessutom åkte han på ett matchstraff när han tacklade Chay Genoway så hårt att denne flög rätt in i sargen. Harju var ångerfull efter matchen och refererade att kontraktsläget innebar att smällen kunde bli hans sista insats i Luleå-tröjan. 

Johan Harju dumpas av Luleå

– Klart att det inte är ett snyggt avslut. Men jag hoppas att det inte var det sista jag gjorde i klubben, sa Harju då.

Men redan nu har vi svaret. På sin hemsida har Luleå meddelat att man har fattat beslutet att släppa fyra spelare inför nästa säsong. Harju finns med på listan. 

”Luleå Hockey tackar därmed Johan Harju, Johan Forsberg, Viktor Grahn och Patrick Cehlin för sina insatser i föreningen och önskar dem lycka till”, skriver Luleå i ett uttalande. 

Harju har spelat i Luleå i sammanlagt tre sessioner. Han skrev sitt första proffskontrakt med klubben 2005, när han var 19 år gammal. 

”Det känns bara så tråkigt”

Han är märkbart besviken när SportExpressen når honom. 

– Det är väldigt tråkigt, jag hade velat stanna och det känns bara så tråkigt. Jag hade det väl i tankarna då det inte hade hänt något, sen är ju hoppet det sista som överger en men tyvärr blev det inget. Det är tråkigt att inte få haka på Luleå nu när man börjat bygga något riktigt bra och är på väg framåt. Man hade velat vara med på den resan när man varit med på resan när vi krigat i åttondelsfinaler.

Har du hunnit tänka något på nästa säsong? Stannar du i Sverige?

– Jag har inte en aning, Luleå har varit mitt första och andra alternativ hela säsongen så agenten har sagt åt att vänta under säsongen tills vi fick besked från Luleå. Det får ta någon vecka här sen får vi se vad det finns för alternativ.

Ni gick ut på isen en extra gång i går för att tacka publiken, vad säger du om deras stöd?

– De har ju varit fantastiska hela året. Det har ju varit den bästa publiksäsongen för mig i Luleå och det har ju varit fantastiskt kul varje hemmamatch. I går efter matchen, det finns stort hjärta hos dem och jag unnar dem all framgång även om jag inte får vara med och ge den. Jag hade velat ge det till dem i år men nu blev det inte så. Men stor eloge och stort tack till dem för allt de gjort för oss.

 

LÄS MER: Här är alla övergångar i SHL inför nya säsongen