Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lukas Wernblom helt skadefri - börjar nu träna med laget

Lukas Wernblom är skadefri och redo att börja träna full med Malmö.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Sedan ett tag tillbaka är Malmö Redhawks forward Lukas Wernblom fri från smärtorna efter sprickan i armen.

Nu visar även röntgenbilderna att allting såg bra ut, och nyförvärvet kan efter två månader börja köra för fullt.

– Nu ser man ljuset i tunneln, det ska bli riktigt kul att börja fajtas om en plats i laget, säger Wernblom.

Det är snart två månader sedan han skadade sig efter att ha fått ett skott på armen i första träningsmatchen mot Växjö Lakers i Halmstad

Lukas Wernblom som är värvad för att tillföra offensivt i ett Malmö som på förhand tippades ha problem med det produktionen framåt har dock sprakat ordentligt, har bäst poängsnitt i serien och så sent som i söndags gjorde man åtta mål framåt.

– Det har varit jäkligt kul att kolla på när laget spelar. De har spelat väldigt bra, säger Wernblom.

Hur ska du slå dig in i laget nu?

– Det blir inte det lättaste. Men man får visa på träningarna att man ska försöka knipa en plats. Det är inspirerande att göra det i ett lag som sett så pass bra ut.

Börjar träna med laget imorgon

Lukas Wernblom märkte knappt att han blev skadad. Det var först efter som han märkte att det var något som var fel, och trots att han inte hade någon större smärta, så var beskedet omgående att sex veckor utan att använda armen gäller.

– Det är mer att jag varit stel och inte kunnat vrida armen. Det släppte dock ganska tidigt. Men det har inte varit aktuellt att ens försöka på de sex veckorna. Det var stränga order om det för att inte förvärra någonting, säger Wernblom, som åkte till Lund idag för att göra en sista röntgen.

– Allt såg bra ut även på bilderna. Så nu kör vi.

Börjar du för fullt från och med imorgon?

– Jag körde faktiskt ett pass med Mathias Tjärnqvist där jag körde för fullt nu på eftermiddagen. Men imorgon ska jag vara med laget och testa på även fysiskt spel. 

Var befinner du dig nu jämfört med ett lag som spelat sex träningsmatcher och fem seriematcher?

– Det är en väldigt bra fråga. Jag har svårt att se att jag ska vara med i matcherna mot Luleå eller Leksand här i veckan. Det får nog bli lite träning och inkörningsperiod med full träning. Jag brukar dock komma in i det ganska snabbt på försäsongen, så jag hoppas inte det ska ta för lång tid att vara redo.

TV: Redhawks vinner derbyt mot Rögle