Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lucas Nordsäters klubbval efter uppbrottet med Frölunda

Lucas Nordsäter.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lucas Nordsäter och Frölunda har valt att gå skilda vägar. 

Nu kan Expressen avslöja 24-åringens nästa destination. 

Han väljer spel i finska Jukurit, trots intresse från flera allsvenska klubbar.

Lucas Nordsäter valde i somras att skriva på ett tvåårsavtal med Frölunda efter att ha lämnat HA-klubben Södertälje. Sedan dess har Sunnesonen haft svårt att få speltid hos göteborgarna och han har varit ombytt i endast nio SHL-matcher. 

Under söndagsförmiddagen meddelade Frölunda att Nordsäters kontrakt, som sträckte sig till 2024, rivits.

– Vi hittar ingen vettig lösning på vare sig kort eller lång sikt. Att Lucas går till en annan klubb gynnar såväl honom som oss. Vi önskar honom lycka till i en ny miljö, berättade Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Flera allsvenska lag hörde sig för

Nästa klubbval landar i öst, i grannlandet Finland, enligt Expressens uppgifter. Nordsäter ska vara överens med Jukurit, som är tia i den finska högstaligan. 

Det här blir Nordsäters första utlandsäventyr, men han saknade inte intresseförfrågningar från svenskt håll. Flera allsvenska lag har under hösten varit i kontakt med Nordsäters läger för att stämma av läget inför framtiden, men nu väljer han alltså att nobba samtliga klubbar i HA för att fortsätta sin karriär i Finland. 

TV: ”Henkes” skratt efter frågan