Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lucas Elvenes är klar för Leksands IF

Lucas Elvenes.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Nu är det helt klart.

Lucas Elvenes som lämnade HV71, är klar för spel i Leksand.

En övergång SportExpressen kunde avslöja under helgen.

– Lucas är en spelare vi haft ögonen på länge, kommenterar sportchefen Thomas Johansson.

Lucas Elvenes har skrivit på ett kontrakt med Leksand som sträcker sig över denna säsong, plus ytterligare två säsonger.

Nu återförenas Elvenes med sin tidigare tränare Björn Hellkvist.

– Jag har spelat under Björns ledning tidigare, och ska bli roligt att få jobba med honom igen. Jag har bara hört gott om Leksand, och jag längtar tills jag får ta på mig tröjan, säger Lucas Elvenes.

”Har accepterat ett väldigt förmånligt kontrakt”

Lucas Elvenes var välbetald hos HV71. En lön på strax under 200.000 kronor i månaden enligt uppgifter till SportExpressen. Ett kontrakt som skulle öka ytterligare till nästa säsong.

När han nu skriver på för Leksand till 2025 så är det på ett ”väldigt förmånligt kontrakt”, enligt pressmeddelande från klubben.

– För att kunna ta in Lucas redan nu har han accepterat ett väldigt förmånligt kontrakt utifrån Leksands IFs perspektiv, säger Thomas Johansson, som menar på att man haft ögonen på Elvenes en längre tid.

Elvenes spelade under huvudtränaren Björn Hellkvist i Oskarshamn.

Lucas är en spelare vi haft ögonen på länge men inte haft möjligheten att få till oss förrän nu. Nu öppnades en lucka och vi är jätteglada att ha hittat en lösning. Lucas styrkor ligger i spelet med puck där hans exceptionella spelsinne är av yppersta spets. Nu får vi jobba med honom i 2,5 år vilket känns jättespännande, säger Johansson.