Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Loui Eriksson tillbaka – då vann Frölunda

Max Friberg gav Frölunda ledningen i bortamatchen mot Leksand.
Foto: NISSE SCHMIDT / TT NYHETSBYRÅN
Loui Eriksson.
Foto: NISSE SCHMIDT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Seger direkt för Loui Eriksson, 37, i SHL-återkomsten.

Frölunda slog Leksand på bortaplan med 2–1.

– Grymt kul att vara tillbaka, säger Eriksson till C More.

Med två minuter kvar av första perioden fick Leksand ett jätteläge att ta ledningen mot Frölunda. Lasse Johansson i gästernas mål stod för en fin dubbelräddning med benskyddet när Carter Ashton i princip bara skulle lägga in pucken i kassen. 

I stället för 1–0 blev det 0–1 i sekvensen därefter.

Frölunda vände spelet snabbt och Filip Johansson hittade Petteri Lindbohm som serverade Max Friberg som avlossade kanonen från backplats. Pucken letade sig förbi Mantas Armalis i Leksands mål.

– Jag har sett hur backarna agerar och de brukar damma på med slagskott därifrån, så jag tänkte likadant, säger Friberg till C More om sitt sjätte mål för säsongen.

Frölunda jublar efter Max Fribergs 1–0-mål mot Leksand.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Loui: ”Vi spelar stabilt”

Andra perioden blev mållös.

Loui Eriksson, som gjorde sin första match i Frölunda sedan återkomsten, gillade att spela hockey på svensk mark igen. Efter 17 år och 1 050 matcher i NHL har 37-åringen skrivit på ett kontrakt med Frölunda som sträcker sig över resten av säsongen.

Frölundas tränare Roger Rönnberg parade ihop sitt stjärnförvärv med Ryan Lasch och Linus Nässén.

– Det är grymt kul att vara tillbaka och kul att se att det är så många har tagit sig hit för att se matchen. Jag tycker att vi spelar stabilt och när vi jobbar som ett lag ser det bra ut, säger Eriksson som vann SM-guld med Frölunda som 19-åring 2005.

Loui Eriksson.
Foto: NISSE SCHMIDT / TT NYHETSBYRÅN

Mursak utökade för Frölunda

Sju minuter in i tredje perioden utökade Frölunda sin ledning till 2–0 efter ett fint anfall. Jere Innala och Anthony Greco väggspelade innan den förstnämnde serverade Jan Mursak som stänkte upp pucken i nättaket.

Den nykomponerade kedjan med Innala, Greco och Mursak imponerade matchen igenom.

– Det här är en väldigt lyckad kedja för Frölunda. De har varit hur bra som helst, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

Några minuter efter Frölundas mål fick Leksand kontakt. Carter Camper snodde påpassligt åt sig pucken och satte den mellan benen på Lasse Johansson till 1–2.

Leksand jagade en kvittering i slutminuterna och plockade ut Mantas Armalis för att spela med en extra utespelare med knappt tre minuter kvar att spela.

Men några fler mål blev det inte – mycket tack vare en storspelande Lasse Johansson i gästernas mål – och Frölunda vann matchen i Tegera arena.


Frölundas kedjor mot Leksand

■ Patrik Carlsson – Joel Lundqvist – Max Friberg

■ Loui Eriksson – Linus Nässén – Ryan Lasch

■ Jacob Nilsson – Nicklas Lasu – Mats Rosseli Olsen

■ Jere Innala – Jan Mursak – Anthony Greco