Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Loob om utspelet:
"Var ett övertramp"

Foto: Christian Örnberg

Färjestads presschef Jörgen Kalitzki gick till angrep mot Modo.

Det fick Örnsköldsviksklubben att ilskna till.

Nu meddelar klubbdirektör Håkan Loob att han har bett Modo om ursäkt – och sagt till Kalitzki att det var ett övertramp.

– Han gick över gränsen. Han gick för långt gentemot Modo, säger Loob till HockeyExpressen.se.

Modo reagerade med ilska efter en krönika som publicerades på Färjestads hemsida. Där skriver presschefen Jörgen Kalitzki sarkastiskt om Modos inblandning i lockout-frågan – och antyder att de legat bakom att situationen fått en utveckling där konkurrensverket kört över Hockeyligan.

"Kontrollerad av Loob"

– Vi utgår från att krönikan är kontrollerad av Loob och att det här är Färjestads officiella statement eftersom det ligger ute på deras hemsida. Om Färjestad inte står bakom texten utgår jag från att de meddelar det snarast. Jag har aldrig varit med om något liknande sen jag tillträdde som vd i Modo, säger Anders Trollsås till NWT.se.

HockeyExpressen.se har talat med Färjestads klubbdirektör Håkan Loob. Han säger att klubben inte står bakom inlägget på hemsidan.

"Han gick för långt"

– Jag läste det under förmiddagen och har pratat med Jörgen Kalitzki som har skrivit det också. Jag har även pratat med Modo.

Hur ser ni på det då? Är det här Färjestads hållning?

– Nej, det är det inte i grunden. Vi har en mediakille som är utbildad journalist och som har en frihet att skriva i mångt och mycket det han känner och tycker. Sedan finns det givetvis gränser och vi har kommit överens med Jörgen om att han gick över gränsen. Han gick för långt gentemot Modo. Det har vi förmedlat till Modo och bett om ursäkt.

Vad sa Modo?

– De tyckte att det var ett övertramp. Så länge vi tycker det också är vi ju överens, då behöver vi inte gå vidare med det.

Ska det ligga kvar på hemsidan? Man får ju lätt intrycket av att det är Färjestads hållning.

– Det förstår jag ju, eftersom det är på vår officiella hemsida. Men man får ju lita på vad folk säger. Jag ska fortsätta diskutera med Jörgen senare när jag kommer tillbaka från Stockholm om vi ska ta bort det.

Har han mandat att uttrycka sig som han gör?

– Vad menar du med mandat att skriva så här? Han har en frihet att skriva krönikor. Sedan blir ju bedömningen moralisk. Sedan kan man ju erkänna om man har gjort ett övertramp, och det har han gjort.

– Han har inte mandat att skriva precis som han vill. Det finns moral och etik i det. Men ibland kanske pennan glöder, men då får man erkänna att man har gjort ett övertramp.

I sak – håller ni med om den kritiken han riktar mot Modo? Han måste ju ha fått uppfattningen någonstans ifrån.

– Det har varit en oerhört medial uppmärksamhet kring allt som har hänt. Namnen som florerar i krönikan har ju varit jättestora i medierna. Han har väl bildat sig en egen uppfattning och kanske också en frustration över läget som har uppstått. Framför allt över saker i medier, krönikor som skrivits och inlagor från folk.

Är Färjestad besviket över Modos agerande i frågan?

– Det vill vi inte kommentera. Vi fäller kommentarer kring det som skrivits på vår hemsida, att vi är överens med han som har skrivit det att han gick för långt. Ingenting annat.

Modos vd Anders Trollsås skriver i ett sms att man accepterar ursäkten.

"Looben och jag har pratats vid. Han har förklarat och bett om ursäkt från FBK. Jag har accepterat detta och nu går vi vidare."