Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löftet inför game 7: "Jag litar på honom"

Foto: Mats Åstrand/Tt / TT NYHETSBYRÅN

"Game seven" håller en närmast mytisk stämpel inom sporten.

I morgon spelar Frölunda och Brynäs slutspelets en helt avgörande match sju.

Där är Brynäs redo att slå ut de regerande mästarna.

– Vi vann ju första matchen där nere och jag är helt övertygad att vi kan göra det igen, säger Jonathan Granström.

Frölunda hade chansen att i går säkra sin plats i klubbens andra raka SM-final.

Då föll laget ihop som ett korthus, och Brynäs förlängde säsongen med minst två dagar i 6-0 utklassningen.

Nu väntar ishockeyns kanske finaste ögonblick. En "Game seven" inför en fullsatt arena.

De regerande mästarna har redan spelat en sådan i slutspelet, då slog man ut Skellefteå AIK efter att ha hämtat i kapp ett 1-3 underläge i matchserien. Nu står Brynäs redo att förstöra Frölundas drömmar om en ny vinst i match sju.

– Det är en jättehäftig match och en riktigt bra chans för oss att ta oss till final. Jag längtar redan, säger Granström.

Det snackas om galen biljettförsäljning med ett fullsatt Scandinavium och att Frölunda redan har vunnit en game seven. Många säger att Frölunda är stora favoriter, men känner inte ni ett visst psykologiskt övertag efter 6-0 segern senast?

– Ja. Jag tycker att vi kommer med en väldigt bra känsla sen förra matchen. Vi vann ju första matchen där nere och jag är helt övertygad att vi kan göra det igen.

Vad talar för er?

– Det är mycket faktiskt. Pudding (Jonathan Pudas) har snackat hela dagen om att han ska göra mål och lovat oss att han ska hänga dit en puck i morgon. Så jag litar på honom. Vi har haft riktigt bra målvaktsspel också sen har vi fyra bra kedjor som kan avgöra.

"Jag är säker på att vi kommer kunna producera framåt"

Med två sekunder kvar i onsdagens match kunde Jonathan Granström spika slutresultatet till 6-0 med ett drömmål. Fri med Dan Bakala släppte han pucken mitt i en dragning, och Bakala fick bara se den retfullt glida in mellan benen.

Vid den efterföljande tekningen uppstod ett stort bråk i mittzonen, trots att matchen var slut...

... Det blev rejält stökigt där i slutet senast. Räknar du med nytt stök i morgon?

– Ja vi får väl se. Det är ju slutspel, det brukar vara fysiskt när mycket står på spel men försöker de med något spelar det ingen roll för oss. Vi är förberedda på alla matchbilder.

Det första målet har vunnit samtliga matcher och ni har gjort många tidiga mål i slutspelet. Kan vi räkna med ett Brynäs som går all-in direkt efter första nedsläpp?

– Det är klart att vi vill fixa ett tidigt mål. men vi ska se till att hålla tätt bakåt så är jag säker på att vi kommer kunna producera framåt också, vi har en ruskigt bra offensiv.