Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löftet från ”Tjomme” – efter skriverierna

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Leksands IF kommer inte förändra sin målvaktssida.

Det försäkrar Thomas Johansson.

– Hade vi inte trott på det här målvaktsparet, då hade vi inte haft dem kvar, säger LIF:s general manager.

Leksand har öppnat SHL starkt. 

En poäng mot Skellefteå följdes upp av en seger efter full tid mot Malmö i tisdags. Det gör att dalalaget toppar en haltande tabell efter två omgångar. 

– Det vi jobbat och tränat på har vi visat i de två matcher vi spelat. Vi har den struktur vi önskar och vi har spelat bra mot både Skellefteå och Malmö. Vi har förtjänat poängen vi tagit. En bra start sammanfattningsvis, men vi har spelat 2 av 52 matcher och vi minns ifjol då vi hade en bra start också. Det är en lång resa kvar, säger Thomas Johansson. 

Vad är den största skillnaden nu jämfört med i fjol om du väger in allt i vågskålen?

– Många bitar, tycker jag. Vi har en bättre struktur i vårt spel, en tydligare idé. Det gör att spelarna är mer trygga. Vi har en bättre daglig verksamhet som utgår ifrån att utveckla individen. Det har vi haft från 1 augusti fram till nu, det kommer göra stor skillnad i slutändan. 

”Det läggs för mycket fokus på dem”

LIF kommer från en tuff fjolårssäsong där laget slogs i botten av tabellen och i slutändan placerade sig som nästjumbo. 

En dos av kritiken riktades mot målvaktsparet Axel Brage och Janne Juvonen, som varit omdiskuterade även under sommaren och silly season. 

Senast i lördags, efter premiären, skrev SportExpressens Johan Svensson att Leksand borde komplettera truppen med en ny målvakt. 

Thomas ”Tjomme” Johansson har följt skriverierna, men dementerar starkt att LIF ser sig om efter en ny keeper.

– Det gör vi absolut inte. Vi hade en kämpig säsong ifjol, precis som våra målvakter hade, men det läggs extremt mycket fokus på deras position. Vi måste ge dem tid. Vi har ett annat försvarsspel och jobbar med målvakterna på ett annat sätt i den dagliga verksamheten. Vi hoppas och tror att det kommer utveckla dem. Hade vi inte trott på det här målvaktsparet, då hade vi inte haft dem kvar, säger ”Tjomme” och fortsätter:

– Vi har vetat om att de kommer hamna under luppen, men jag tycker att det läggs för mycket fokus på dem. Det var inte deras prestationer enskilt som gjorde att vi hamnade där vi hamnade, det fanns andra saker som påverkade. 

Ni kommer alltså jobba vidare med Brage och Juvonen hela säsongen?

– Ja.

Ett rykte kom in om att ni tittat på Dominik Furch, stämmer det?

– Nej, det stämmer inte. 

Det är osäkert när Ahnelöv kan återvända till line upen.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Leksands IF är spelledigt till torsdag nästa vecka då Örebro står för motståndet.

Då kan Johan Fransson, som saknats, vara tillbaka. 

Desto mer osäkert är det med Jonas Ahnelöv, som i slutet av sommaren var med om en skräckskada då han fick en skridskoskena mot halsen under en träning. 

– Vi får avvakta och se med Ahnelöv. Han tränar i hallen och håller i gång, men det är svårt att ge en exakt tid för när han kan vara tillbaka. Det får ta den tid det tar innan han är i mål. Fransson kan förhoppningsvis spela inom kort, det är dag till dag för honom.