Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knuffade domaren – stängs av länge

Foto: C More.
Foto: C More.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Han knuffade till en linjedomare.

Nu får Linköpings Sam Lofquist ett rejält straff från Disciplinnämnden:

Avstängning i fem matcher.

Torsdagens mest uppmärksammade incident skedde i Malmö. Linköpings Sam Lofquist fick matchstraff efter att knuffat till linjedomaren Anders Jansson när denne ledde bort Linköpingsspelaren från ett gruff.

– Jag vill be om ursäkt till tränarna, fansen och mina lagkamrater. Jag skäms och är väldigt ledsen över det jag gjorde. Det får aldrig hända, sa amerikanen efter matchen.

Sam Lofquist stängs av i fem matcher

”Att vidröra en domare fysiskt är så klart både respektlöst och direkt idiotiskt och någon som man aldrig någonsin får acceptera”, skrev SportExpressens krönikör Sanny Lindström i sin blogg.

Lindström tror inte att Sam Lofquist får ”spela på ett bra tag” nu.

Disciplinnämnden väljer också att stänga av 29-åringen i fem matcher och bötfälla honom med 17 750 kronor.

”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Samuel Lofquist gjort sig skyldig till physical abuse of officials. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet”, motiverar Disciplinnämnden beslutet.

Rissanen och Rakhshani straffas också

Även Örebro-backen Rasmus Rissanen stängs av. Finländaren tvingas till ofrivillig vila i två matcher efter att ha satt klubban mellan Rögles Anton Bengtssons ben.

Frölundas Rhett Rakhskani stängs även han av i två matcher efter en armbåge i Jonas Ahnelövs ansikte.

 

LÄS MER: Sanny Lindström: ”Det är respektlöst och idiotiskt” 

Rögle körde över Örebro – vann med 3-0