Här är de största talangerna i SHL

Publicerad

Svensk ishockey har flera supertalanger på väg upp, och den kommande säsongen kommer de 14 arenorna i SHL att förgyllas av våra stora framtidsnamn.

Nu har SportExpressen listat de 15 största talangerna i serien. 

Notera att endast spelare födda 1998 eller senare finns med på listan...

Foto: TOMMY HOLL / /IBL

1) Rasmus Dahlin

17 år, Frölunda HC

Den kanske största talangen i hela Europa. Jämförs redan nu med världens bästa back, Erik Karlsson. Har redan tagit SHL med storm, och är på förhand den kanske mest intressanta av alla inför säsongen.

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

2) Lias Andersson

18 år, Frölunda HC

Känns redan som vilken SHL-räv som helst. Spelar ett spel betydligt mognare än hans unga ålder. En klasspelare på SHL-nivå, som i fjol var bärande när HV 71 vann guld. Kommer ha en nyckelroll i Frölunda. Kan dock komma att vara förlorad, då han ska försöka slå sig in i New York Rangers redan i höst.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

3) Elias Pettersson

18 år, Växjö Lakers

Var redan i fjol en av hela Hockeyallsvenskans bästa spelare, sin ålder till trots. Testas nu i SHL, och där har han exakt alla verktyg för att lyckas. En exceptionell talang, med trollstavar till händer.

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

4) Timothy Liljegren

18 år, Rögle BK

Den oerhört talangfulla backen sades vara mycket nära att flytta till Nordamerika inför den kommande säsongen men efter ett draftdrama verkar det nu som att han ska stanna. Kan bli toppback i Rögle BK.

5) Erik Brännström

18 år, HV 71

Efter Rasmus Dahlin vårt absolut största backlöfte just nu. Kommer att få betydligt större förtroende i vinter, och har allt för att bli en attraktion våd entrépengen i SHL:s 14 arenor. Mäktig talang.

Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

6) Filip Gustavsson

19 år, Luleå HF

Konkurrerar med Joel Lassinantti om förstaspaden i Luleå, och kommer i vinter ge honom en rejäl kamp om den - vilket säger allt om vilken målvaktstalang Filip är. Stor, atletisk och reaktionssnabb. 

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

7) Isac Lundeström

17 år, Luleå HF

Redan visat att han håller på SHL-nivå, där han i fjol hann med att bjuda på ett riktigt drömmål. Har en klubbteknik och spelförståelse över hans ålder. Kommer få en stor roll i Luleå. Välförtjänt.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

8) Tim Söderlund

19 år, Skellefteå AIK

Om en duracellkanin och gubben i lådan hade parat sig, så hade Tim varit produkten av det. Åker mer skridskor än någon annan i laget, och kan dyka upp exakt var som helst - på ett bra sätt. En underhållare.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

9) Jesper Boqvist 

18 år, Brynäs IF

Växte in i SHL-kostymen allt mer för varje match i fjol - och är nu redo för det stora genombrottet. Har visat att han har verktygen för att lyckas på nivån, och är något av en oslipad diamant. 

10) Adam Ginning

17 år, Linköping HC

Fyllde 17 tidigare i år, och är född efter milleniumskiftet. Ett superlöfte som förra säsongen gjorde två poäng på sina tolv framträdanden i SHL.  Har en lysande framtid för sig, med start redan i vinter.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

11) Fredrik Karlström

19 år, Linköping HC

Var med i JVM i början av året - och har i Hockeyallsvenska AIK visat att han håller på seniornivå, med råge. 24 poäng är bra. Väldigt bra. Tuff konkurrens i Linköping, men Karlström lär få förtroende.

Foto: ROBERT GRANSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

12) Linus Lindström

19 år, Skellefteå AIK

Tog oväntat en ordinarie roll i Skellefteå AIK förra säsongen, där han snabbt blev en uppskattad spelare för sitt kloka tvåvägsspel. Är en väldigt mogen center, med styrkor över hela isen. Underskattad.

Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

13) Filip Westerlund

18 år, Frölunda HC

Har ett exceptionellt spelsinne för sin unga ålder, och en förmåga att slå zon-till-zon passningar med hög precision. Hamnat i skuggan bakom Dahlin, men är ett otroligt löfte med hög potential. 

Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTUR

14) Oskar Steen

19 år, Färjestad BK

Spelade till sig en ordinarie plats i Färjestad redan under förra vintern, och kommer med allra största sannolikhet få ännu större förtroende nu. Är stark i närkampsspelet, och har ett fint spelsinne.

15) Linus Nässén

19 år, Luleå HF

En supertalang som Luleå tror mycket på. Har redan hunnit med att pröva på SHL, och kommer i vinter få än större förtroende. Mobil back med snabba fötter, och sinne. Tar kloka beslut och offensivt stark.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag