Omark i Tre Kronor-dressen. Foto: Joel Marklund
Omark i Tre Kronor-dressen. Foto: Joel Marklund

Linus Omark uppges vara på väg till Brynäs

Publicerad

Linus Omark kan vara på väg mot en sensationell övergång till Brynäs.

Enligt uppgifter till bloggaren MrMadhawk kan 26-åringen besluta sig under söndagen.

Linus Omarks succé i schweiziska Zug har inte gått obemärkt förbi. Under fjolårssäsongen vann han poängligan med 69 poäng, med hjälp av lagkamraterna Henrik Zetterberg och Damien Brunner.

Redan i april hade flera elitserielag kommit med kontraktserbjudanden till Omark – som då nobbade Sverige.

– Jag har sagt till min agent att när jag är färdig med NHL då kan jag satsa på det. Men jag känner att jag inte är färdig där borta, sade han till SportExpressen.se då.

"Mycket tyder på Brynäs"

Men enligt MrMadhawk är Omark nu högaktuell för SHL – och Brynäs.

"Om Omark inte hittat något riktigt attraktivt innan den 7 juli, så tyder mycket på att han skriver på för Brynäs", säger en uppgiftslämnare till bloggaren.

Ett skäl som talar för flytten är att hans nära vän Johan Harju spelar i Brynäs. Ett faktum som understryks av Färjestads back Sanny Lindström.

"Den som kommer vara allra gladast om Omark kommer till Brynäs är Johan Harju. Garanterat upp på 20-25 mål igen", skriver han på Twitter.

Linus Omark har sedan tidigare spelat 177 grundseriematcher för Luleå och gjort 105 poäng.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag