Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linus Omark glänste när Luleå tog första segern

Luleås kross – nollade Timrå
Luleås tifo för Omark.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå tog säsongens första seger när Timrå besegrades med 4-0 på hemmaplan. 

Och storstjärnan Linus Omark säkrade samtidigt sina första poäng efter återkomsten till SHL.

Det var två lag som båda säkrade poäng under premiäromgången, men det var endast Timrå som tog hem samtliga efter en stabil seger mot Frölunda i torsdags. Luleå förlorade som bekant på straffar mot Oskarshamn i torsdags.

Det märktes också under lördagsfajten då Luleå upplevdes revanschsuget. 

Norrbottningarna kom ut starkt och var spelmässigt var det bättre laget, bland annat hade Linus Omark både bud på mål och assist under de första 40 minuterna men antingen brände Luleåstjärnan lägena själv eller stod Timråmålvakten Jacob Johansson i vägen. 

Det gjorde Johansson ända fram till slutet av den andra perioden då Luleå spräckte sin målnolla och samtidigt gjorde säsongens första mål i fem mot fem.

Omarks show i tredje

Nikola Pasic hittade Mario Kempe som slog in pucken mot mål där Einar Emanuelsson påpassligt kunde knocka in 1-0 till hemmalaget.

Sedan presenterade sig Linus Omark på allvar i den tredje perioden.

Först passade han fram Brendan Shinnimin till 2-0 och kort därefter gjorde han ett solomål som avslutades med en backhand förbi Johansson i Timråmålet.

Just Omark hade i sin första hemmamatch efter återkomsten också fått ett eget tifo av Luleåsupportrarna. 

Han fick dessutom med sig ytterligare en assistpoäng i den tredje perioden när han spelade fram Pontus Själin som hittade Einar Emanuelsson, som gjorde sitt andra mål för kvällen. 

4-0 blev också slutresultatet i Coop Norrbotten Arena.