Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linköpings kollaps – HV vände och vann

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Linköping kunde haka på i kampen play in-platserna.
Då tappade man allt när HV 71 vände och vann. 

Stor matchhjälte för HV blev Linus Fröberg som avgjorde med mindre än tre minuter kvar i Saab Arena.

– Det var otroligt skönt att den gick in, det har varit lite klena avslut från min sida den senaste tiden, säger Fröberg till C More efter matchen.

Linköping fick en drömstart av matchen hemma mot HV 71. 

18-årige Arvid Costmar gjorde sitt första mål i SHL när han dunkade in 1-0 bakom Jonas Gunnarsson. Strax därefter gjorde också Mikael Frycklund sitt första SHL-mål och fullbordade Linköpings fina start på matchen.

Det fick Stephan Lundh i HV-båset att ta timeout och strax därefter fick han också se resultat i form av mål. Jesper Williamsson reducerade och gav HV kontakt efter halva den första perioden.

HV 71 vände och vann mot Linköping

I mitten av andra perioden kom också kvitteringsmålet för HV 71 när Linus Sandin höll sig framme framför kassen och styrde in 2-2.

Då var det gästerna som tryckte på för ännu ett mål i den andra perioden men fick vänta till tredje innan man lyckades fullborda sin vändning.

Det matchavgörande målet gjordes till sist med tre minuter kvar. HV vann pucken högt och Linus Fröberg kom till avslut och satte 2-3.

Med två sekunder kvar kunde Simon Önerud också lugnt åka mot tom kasse och sätta 2-4.

”Varit lite klena avslut”

LHC-tränaren Bert Robertsson är missnöjd med att hans lag gav bort initiativet till HV.

– Vi lyckas inte ta tillbaka initiativet. Vi jobbar hårt men i dag jobbar vi inte smart nog för att slå ett desperat HV 71, säger Robertsson i C More efter matchen.

2-3-skytten Linus Fröberg är desto mer nöjd.

– Det är starkt, det är en viktig seger. Förutom första tio gör vi en väldigt stark bortamatch.

Fröberg om sitt mål:

– Det var otroligt skönt att den gick in, det har varit lite klena avslut från min sida den senaste tiden.

Resultatet innebär att HV, åtminstone tillfälligt, tar sig upp på sjunde plats och att Linköping ligger sex poäng bakom Växjö på den sista play in-platsen.