Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linköpings HC tappar två spelare: "Tackar"

Marcus HögbergFoto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Gabriel CarlssonFoto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Spelarflykten i Linköpings HC har inletts efter kvartsfinaluttåget mot överraskningslaget Brynäs.

Nu står det klart att både Marcus Högberg och Gabriel Carlsson lämnar klubben.

– Vi uppskattar verkligen att beskedet kommer så pass tidigt så att vi inte behöver tveka om att det behövs en ny målvakt till LHC inför nästa säsong, säger klubbdirektören Anders Mäki till LHC:s hemsida.

Efter två vinster på sex matcher i kvartsfinalserien mot Brynäs var Linköpings säsong över. Och med det påbörjas ett nytt arbete: att fylla på spelartruppen. Tredjemålvakten Erik Källgren, som varit utlånad till Oskarshamn, är klar för AIK i Hockeyallsvenskan. Både Anssi Salmela och Marcel Müller sägs vara på väg bort, Jakob Lilja och Henrik Törnqvist likaså.

Nu står det klart att både Marcus Högberg och Gabriel Carlsson lämnar klubben.

"Behövs en ny målvakt"

– Marcus har varit mycket duktig och värdefull för LHC under säsongen och som målvakt är han ju en extra viktig pusselbit tillsammans med Jacob Johansson. Därför uppskattar vi verkligen att beskedet kommer så pass tidigt så att vi inte behöver tveka om att det behövs en ny målvakt till LHC inför nästa säsong, säger klubbdirektören Anders Mäki till LHC:s hemsida.

Carlsson har under säsongen varit utlånad från Columbus Blue Jackets i NHL. I morse flög han över Atlanten för att ansluta till klubben.

– Vi tackar verkligen både Gabriel och Marcus för sin insats i LHC, båda har verkligen jobbat oerhört hårt och det är jättekul att de nu får betalt för allt arbete. Hela klubben önskar dem verkligen lycka till i fortsättningen av sina hockeykarriärer, säger Anders Mäki i uttalandet.