Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linköpings beslut: Slutar spela musik

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

LINKÖPING. Laget Linköping HC har inlett svagt, men fansen har stått för god stämning på matcherna i de tre inledande hemmamatcherna.

Nu vill LHC premiera sina fans, genom att inte spela musik under avbrotten i Saab Arena.

– Vi vill ge vår hemmapublik möjligheten att skapa en ännu bättre atmosfär i vår arena, säger Gustaf Pettersson, kommunikatör i Linköping HC.

Beslutet, som LHC förmedlade via sitt twitterkonto under lördagen har väckt starka reaktioner. Åt det positiva hållet.

Både bland Linköpings egna supportrar, men även från supportrar som sympatiserar med LHC:s motståndare och till och med bittra rivaler har hyllat initiativet.

”Hur mycket jag än ogillar att säga det. Fan vilket grymt beslut” skriver en Södertäljesupporter på twitter. Många supportrar vill även att deras klubbar ska ta efter.

– Det är nog en fråga som engagerar de mest aktiva inom supporterkulturen. Det är ganska många som i en ideal värld ser framför sig att det är ståplats som är den aktiva parten till att skapa stämning ute på arenorna, och inte musiken, säger Pettersson, som är stolt när han visar vilka positiva reaktioner man fått på sina sociala medier.

– Vi är glada att vi kan vara en klubb som tar ett steg för en mer ståplatsfrämjande kultur.

– Jag kan tänka mig att det är en hel del supportrar som tittar avundsjukt mot fotbollssupportrarna som inte har musiken på arenorna.

Varför tar ni detta beslutet nu?

– Vi har upplevt att ståplats, men även sittplats har gjort ett så pass bra jobb under de tre inledande matcherna, så musiken inte behövs på det sättet. Vår publik har verkligen stått bakom laget och givit oss en jäkla energi. De var en stor del i vändningen mot Brynäs och vinsten mot Växjö. Den stämningen är så pass viktig och vi vill ge vår hemmapublik en extra morot att låta ännu mer, säger Gustaf Pettersson.

Hade ni gjort detta även om laget inte varit så långt ner i tabellen?

– Ja. Det här är ett beslut som är baserat hela på stämningen som varit i hallen under inledningen. Det är en hyllning till vår hemmapublik som vi hoppas kan ta detta med sig. Att man tar det utökade förtroendet och fortsätter skapa en bra atmosfär i arenan.

https://twitter.com/LHChockey/status/1180429722808934402