Foto: Andreas Hillergren
 Foto: Andreas Hillergren

Linköping vill förlänga med poängkungen

Publicerad

Pär Arlbrandt sänkte Modo med ett mål och två assist i Linköpings 3-0-seger i Övik.

Arlbrandt ligger tvåa i elitseriens poängliga och nu kan SportExpressen.se berätta att LHC vill förlänga hans utgående kontrakt.

– Pär trivs här och vi trivs med honom, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin.

Linköping hakar på i toppen av elitserien efter 3-0-segern mot Modo i Fjällräven center.

Som så många gånger förut var det den spelskicklige forwarden Pär Arlbrandt som var segerorganisatör.

Arlbrandt hade assist till Simon Hjalmarssons 1-0 och han spelade fram Mattias Weinhandl i powerplay till 2-0.

Innan han själv definitivt punkterade matchen genom att sätta 3-0 och därmed punkt.

LHC:s sportchef Johan Hemlin är sugen på att behålla Pär Arlbrandt, som gjort fem mål och fem assist på de senaste sex matcherna. Med totalt 23 poäng (9 + 14) är han tvåa i elitseriens poängliga efter Skellefteås Bud Holloway.

Pär Arlbrandt värvades från Luleå inför förra säsongen och gjorde direkt flest poäng genom att skrapa ihop 14 mål och 23 assist på 55 matcher.

Senast i december hoppas LHC och Johan Hemlin ha gjort klart med ett nytt kontrakt för Arlbrandt, enligt uppgift till SportExpressen.se.

– Man kanske sätter sig ner under uppehållet i november. Vi ska ha lite möten, säger Hemlin hemlighetsfullt.

Pär Arlbrandt fyller 30 år den 29 november och har ännu inte testat spel i utlandet.

Framtiden ser ljus ut för spelaren som öst in poäng i både Luleå och dessförinnan i allsvenskan hos Rögle och Västerås.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag