Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Brynäs direkt – klar för SHL-rivalen

Linköping vann mot Timrå med 3-2
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Backen John Nyberg lämnar Brynäs för Linköping

Under fredagen presenterades backen av klubben. 

Redan under lördagen väntar debuten mot just Brynäs. 

Linköping har gjort klart med ett nyförvärv. Den 25-årige backen John Nyberg är presenterad av klubben, en övergång som enligt SportExpressens uppgifter var klar redan under torsdagen. Kontraktet sträcker sig säsongen ut och sedan i ytterligare två säsonger.

– John är en stor och stark tvåvägsback med bra skridskoåkning med funktionell teknik. En lagspelare som på sikt kunna hjälpa oss i alla delar av spelet. Jag ser fram emot att få jobba med honom igen. Som person är det en bra kille som kommer passa in bra i vår grupp, säger tränare Klas Östman till klubbens hemsida. 

Ställs mot Brynäs 

Nyberg saknades i Brynäs trupp i mötet med Malmö under torsdagen.

Under fredagen gjorde Nyberg sin första träning med sin nya klubb - på plats i Gävle, något som Gefle Dagblads Daniel Sandström twittrat om.  

Sjuk hockey/sport-världen är på många sätt. John Nyberg bytte omklädningsrum och kläder sen tränade han med Linköping i Gävle och i morrn spelar han mot Brynäs”, skriver Sandström till en bild av Nyberg i LHC-kläder. 

Linköping ställs mot Brynäs under lördagen, då väntas backen göra debut för LHC. 

Brynäs lyckades bryta sin sex långa matcher förlustsvit